Zo bescherm jij je huis tegen inbraak

Veel mensen zijn ongerust als ze langere tijd van huis zijn. Inbrekers slaan immers vaak juist op dergelijke momenten hun slag. Ben jij bang voor inbrekers? Lees deze blog en ontdek meer over hoe jij je huis met een gerust hart achter kan laten.

Sloten

De beste manier om je huis goed te beschermen is door te investeren in goede sloten. Want er is een enorm verschil waarin verschillende type sloten je huis ook daadwerkelijk beschermen. Sommige deuren zien er stevig en kwalitatief uit, maar zijn voor een inbreker makkelijk te forceren. Inbrekers hebben namelijk vaak hele gewiekste gereedschappen bij zich waarmee zij makkelijk een slot openzagen of doorbreken. Vaak geldt hoe ouder het slot, hoe makkelijker dit te forceren is. Je hebt misschien wel eens gehoord van de pinpastruc, waarbij inbrekers met een pinpas zo je slot open slicen. Dit kun je voorkomen door te investeren in sloten die daadwerkelijk hun functie vervullen en je huis blijvend afsluiten. KFV Sloten zijn daar een voorbeeld van. Deze meerpuntssluiting valt op meerdere punten in het slot en is daarom een stuk veiliger.

Ramen

Naast deuren vormen natuurlijk ook je ramen een ingang voor inbrekers. Hoe cliché het ook klinkt, maar we raden je aan om ten alle tijden je ramen goed te sluiten. Maak voor je weggaat een rondje door je huis en controleer dit ook, je vergeet makkelijk dat ene kleine raampje in de bijkeuken of kelder. En daar hebben inbrekers vaak al genoeg aan. En net als bij sloten loont het zich om te investeren in goede ramen en kozijnen, die inbrekers minder makkelijk kunnen forceren. Er zijn allerlei sluitingsmechanismen op de markt die het inbrekers een stuk moeilijker maken om je raam open te breken. Dus doe hier je voordeel mee en ga voor kwaliteit.

Buren

Als laatste tip willen we je meegeven om je buren op de hoogte te stellen als je voor langere tijd niet thuis bent. Geef hen een sleutel en vraag ze op je huis te passen. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden en af en toe je huis in gaan om te kijken of alles nog in orde is. Daarnaast oogt je huis meer bewoont als er af en toe een lampje brandt of juist de gordijnen open of dicht gaan. Inbrekers houden vaak een huis een aantal dagen in de gaten voordat ze toeslaan dus als jij weet te voorkomen dat jouw huis leeg lijkt kun je misschien hier je voordeel mee doen. Onderhoud daarom goed contact met je buren en verleen hen dezelfde gunst als zij eens langer van huis zijn. Het gezegde geldt immers niet voor niets “Liever een goede buur dan een verre vriend”.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...