Category: Blog

Een nieuwe garderobe voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekend ook dat we allemaal kunnen beginnen, of misschien al wel zijn begonnen, aan een eigen frisse start. Denk aan goede voornemens, of misschien heb je die wel niet. Of misschien komt er nu wel een nieuwe uitdaging op jouw pad en dan wil je die natuurlijk wel met beiden handen aanpakken. En daar kan je soms wel wat zelfvertrouwen bij gebruiken natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan wat een nieuwe garderobe jou kan brengen aan zelfvertrouwen!

 

Kleren maken de man, maar ook zeker de vrouw!

Niet alleen kleren maken de man, maar ook zeker een vrouw. Want wanneer we een outfit aan hebben waar we ons goed in voelen en wat ook goed zit. Dan stralen we automatisch zelfvertrouwen uit. En dat maakt het allemaal net wat mooier. Of je nu kleine maten of grote maten mode aan hebt, dat maakt niet uit. Want als jij je er goed in voelt dan straal je gelijk ontzettend veel zelfvertrouwen uit! En ook of je nu denkt aan een korset kopen, nieuwe jurken of hele mooie broekpakken. Zolang jij je er goed in voelt, is het goed.

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en voorkeur met kleding. En dat is juist goed, dat maakt ons allemaal uniek en bijzonder. En daar moeten we ook blij mee zijn. Want ben je niet te vreden met jouw kledingkeuze, dan is het ook weer zo dat je ook minder zelfvertrouwen uit straalt. En dat wil je niet.

 

Wat kan nog meer voor dat beetje meer zelfvertrouwen zorgen?!

Niet alleen kleding zorgt voor veel zelfvertrouwen bij de persoon. Er zijn nog meer opties en mogelijkheden om meer zelfvertrouwen te krijgen in het leven. Denk bijvoorbeeld aan een fijne massage die even al je spieren los maakt. Je voelt je zen en ook zo alsof je de hele wereld aan kan. Daar komt het zelfvertrouwen al naar boven! Ook gewoon even een moment voor jezelf pakken helpt ook. Heb je bijvoorbeeld morgen een belangrijke meeting of presentatie waar je een beetje zenuwachtig voor bent? Volkomen normaal natuurlijk, maar als je de avond van te voren even wat tijd voor jezelf pakt, kan dit helpen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker warm bad met een maskertje of heb je geen bad dan gewoon op bed en dan een serie opzetten en even je hoofd leeg maken. Even tot rust komen helpt ook bij het bouwen van jouw zelfvertrouwen.

Je eigen BV oprichten

Een van de belangrijkste redenen voor ondernemers om een bv op te richten is het beperken van de aansprakelijkheid. Als je een eenmanszaak hebt, ben je persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van het bedrijf. Ga je failliet, dan ben je gedwongen je huis te verkopen en beland je in de schuldsanering. Is een BV oprichten iets voor jou? Lees je eerst goed in wat het precies is.

Wat is een BV nu precies?

De afkorting BV staat voor Besloten Vennootschap. De term ‘besloten’ houdt in de praktijk in dat de aandelen niet zomaar kunnen worden overgedragen aan iemand anders. De aandeelhouders zijn een besloten groep en enkel met goedkeuring kan een nieuwe aandeelhouder toe treden.

Één van de belangrijkste redenen voor het oprichten van een BV is het risico op aansprakelijkheid. Bij een eenmanszaak of VOF ben jij niet beschermd tegen claims of een faillissement. Gaat de onderneming failliet dan betekent dit vaak ook een persoonlijk faillissement. Een BV heeft daarentegen rechtspersoonlijkheid (het is als een ware een persoon maar dan enkel op papier). Dat betekent in hoofdregel dat de BV een schadeclaim kan krijgen of failliet kan worden verklaard zonder dat dit direct invloed heeft op jouw financiële situatie. Zelf je eigen BV oprichten? Stamrecht BV helpt je opweg!

BV Aandeelhouders

Een BV is makkelijk overdraagbaar. De BV bestaat namelijk uit “losse aandelen”. Je kunt zo’n aandeel eenvoudig overdragen, en daarmee draag je dan meteen een deel van je onderneming over. De (nieuwe) aandeelhouder heeft vervolgens niets met het dagelijks bestuur van de BV te maken. Hij is een ‘eigenaar op afstand’ en hij loopt geen risico. Dat kan bij eenmanszaak of bij een VOF allemaal niet. Daar kun je niet eenvoudig mede-eigenaren toelaten, want de onderneming is niet op te delen in ‘economische stukjes’. Bovendien: iemand die toetreedt tot een VOF loopt ook meteen risico op aansprakelijkheid. Om die reden zijn BVs geliefd bij investeerders. Dus als je verwacht in je onderneming investeerders aan te gaan trekken, dan loont het om je onderneming al in een vroege fase in een BV onder te brengen.

Verplichtingen van een BV

Een van de verplichtingen van een bv is het opstellen van jaarrekeningen en deze deponeren bij de Kamer van Koophandel. Welke eisen hieraan gesteld worden, hangt af van de grootte van de bv. Als zzp’er val je onder de kleine ondernemingen en mag je in bepaalde gevallen een verkorte balans inleveren. Als je nalatig bent met het verstrekken of publiceren van de jaarstukken, kun je bij financiële problemen die hierdoor ontstaan, zoals een faillissement, wél persoonlijk aansprakelijk worden gesteld.

Wat kun je allemaal doen met een auto volgsysteem

Misschien heb je er weleens van gehoord, een auto volgsysteem. Alleen wat kun je daar nou allemaal mee doen? Heeft het nut om dit aan te schaffen voor je commerciële voertuigen en wagenpark? Of vind je al die digitale technologie maar niks. Gelukkig hoef je niet goed te zijn met technologie om gebruik te maken van een fleet management systeem. Een auto volgsysteem biedt heel veel voordelen voor je bedrijfsvoering. Door gebruik te maken van een auto volgsysteem en beter nog een fleet management systeem kun je er namelijk voor zorgen dat je logistieke bedrijfsprocessen veel productiever en efficiënter verlopen. De basis van een fleet management systeem is een auto volgsysteem met een GPS tracker. De fleet management tracking software biedt vele functies, maar gelukkig is het ook heel eenvoudig in gebruik.

Wat zijn de voordelen van een auto volgsysteem

Met een auto volgsysteem kun je real time de exacte locatie van je auto’s en andere werkvoertuigen volgen. Daarnaast kun je het rijgedrag van de chauffeur monitoren en kijken of deze houdt aan de Europese wetgeving met betrekking tot de rij- en rusttijdenwet. Tevens heb je een inzicht wanneer een voertuig onderhoudt nodig heeft en kun je hierdoor makkelijk de levensduur van je voertuig verlengen. Door het effectievere gebruik van je wagenpark bespaar je ook nog eens op de kosten van je brandstof. Door het monitoren van de chauffeurs en hun gedrag op de weg zorg je voor een veiligere werkomgeving voor zowel de chauffeur, zorg je dat de andere weggebruikers geen gevaar oplopen en wordt ervoor gezorgd dat je voertuigen geen schade oplopen. Doordat je real time ziet waar je voertuigen zich bevinden kun je ervoor zorgen dat je gelijk inspringt op situaties die je niet zag aankomen of incidenten. Een chauffeur die te laat op de laad of losplaats aankomt kan direct worden doorgegeven mocht dit nodig zijn.

Welke andere voordelen kun je verwachten van een auto volgsysteem

Andere voordelen zijn dat je verbeterde rapportages kunt opstellen. Je hebt namelijk een goed inzicht in de lange termijn en je kunt dit gemakkelijk analyseren door alle verzamelde data over de tijd. Ook je klanten zullen een stuk tevredener zijn, aangezien elke actie gemonitord wordt en ze meldingen kunnen ontvangen zodra er gedurende het proces van verzending van goederen of aankomst van diensten iets gebeurt. De aankomsttijd kan ook nauwkeurig worden aangegeven.

Gratis leggen van je laminaat bij De Laminaat Expert

Het leggen van laminaat. Voor de één een feestje, voor de ander iets om als een berg tegenop te zien. Als jij bij de eerste groep hoort, dan haal je er waarschijnlijk veel plezier uit om je kamer mooi te zien worden terwijl je werkt. Je draait je hand niet om voor het leggen van lastige hoekjes en je vindt het leggen van de plinten een leuke activiteit. Nu is laminaat leggen an sich ook helemaal niet zo moeilijk. Online zijn er talloze filmpjes te vinden van hoe het moet. Maar waarom zou je als je Gratis leggen van je laminaat bij De Laminaat Expert kunt inschakelen? Gratis leggen van je laminaat bij De Laminaat Expert is topkwaliteit laminaat en ondervloeren én prachtig gelegd laminaat in één. Waarom zou je dan nog zelf aan de klus gaan?

Gratis leggen van je laminaat bij De Laminaat Expert 

Gratis leggen van je laminaat bij De Laminaat Expert  is inclusief alles. Laminaat, ondervloer, plinten en materialen. Je hebt er geen omkijken meer naar. Sterker nog, terwijl jij even boodschappen gaat doen, leggen de experts van De Laminaat Expert jouw vloertje er in een mum van tijd in. Je hoeft zelf niet te zeulen met zware pakken laminaat en niet op je knieën te zitten om de planken goed in elkaar te klikken.

Kies het mooiste laminaat voor bij jou thuis

Laminaat staat al jaren bekend om de extra harde toplaag en dus om de duurzaamheid. Je kunt echt jarenlang plezier hebben van laminaat. Onderhoud is bijna niet nodig. Dat is een kwestie van regelmatig stofzuigen en eens in de zoveel tijd dweilen. Tip van de dag: dweil met koud water, dat droogt sneller én geeft minder strepen. Maar voor welk laminaat je gaat, dat is natuurlijk helemaal aan jou. Ga je voor effen zwarte planken of heb je liever een lichtere vloer? Kies je voor extra brede planken of planken met een v-groef? Het kan allemaal!

Vraag een sample aan

Het uitzoeken van laminaat kan nu best lastig zijn, nu de winkels gesloten zijn. Je kunt echter nog steeds een sample aanvragen bij De Laminaat Expert. Zo kun je de vloer al in het echt zien voor je deze gaat bestellen. Dat is toch fijner dan bestellen vanaf een scherm. Heb je verder nog vragen? Dan kun je die telefonisch, per mail of in de chat stellen. Het contact is misschien iets minder persoonlijk dan in de winkel, maar de informatie is net zo goed!

Goede voornemens voor 2021

Het jaar is bijna tot een einde gekomen. Er zijn veel nare gebeurt, maar ook positieve dingen. Mijn moeder heeft het einde van dit jaar helaas niet gehaald, mijn vader is verhuisd naar het buitenland, maar mijn lieve zus heeft een kind gekregen en dat maakt mij een trotse tante. De band is daardoor nog sterker geworden dan eerst.

Een terugblik

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als entrepreneur. Ik heb een hbo-studie afgerond en ben nu klaar om stappen te maken in de ZZP’er wereld. Samen met mijn vriendinnen hebben wij een eindscriptie geschreven over plastic flessen. Wij kwamen erachter dat er ongelofelijk veel plastic flessen niet worden hergebruikt en hier willen wij verandering in brengen. Samen met twee andere studenten zijn wij een bedrijf gestart. Momenteel loopt het nog niet heel hard, maar dat komt omdat het nog in de kinderschoenen staat. Volgend jaar willen wij een boekhouder inhuren, die al onze financiën in de gaten houdt. Zo hebben wel al gekeken naar boekhouder tarieven en komen we tot de conclusie dat het beter is om het uit te besteden en het niet zelf te goed. Als ondernemer ben je natuurlijk verplicht om je boekhouding te voeren. Meestal is dat niet het leukste werk. Het is wel erg belangrijk bij ondernemen, want met je administratie toon je aan derden, waaronder de belastingdienst, hoe het ervoor staat in je bedrijf. Omdat wij snelgroeiende zijn, willen wij dat alles goed in de gaten wordt gehouden.

Plan van aanpak

Onze mentoren waren dolenthousiast over ons idee. We willen flessen gaan recyclen om daar vervolgens een fles van te maken die duurzaam is, maar ook gemaakt van afval dat opgeruimd is uit ‘de plastic soep’ zo raken er steeds minder plastic spullen in de oceaan en wordt de aarde een stukje schoner. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing. Het product moet natuurlijk goed gepromoot worden. Dit doen wij door middel van advertenties op social media. Hier kunnen wij een grote groep bereiken. Instagram is tegenwoordig zo makkelijk te beïnvloeden, dat iedereen hierdoor geïnteresseerd raakt.

Aan de slag

In 2021 willen wij dubbel zoveel omzet behalen. Dit moet het jaar worden van de verandering. Veel mensen hebben zich al ingeschreven voor de lancering van onze eerste drinkfles. Het wordt groter dan groots en erg spectaculair.

Mijn compagnon Lisa, is verantwoordelijk voor de sales. Zij praat met bedrijven over grote bestellingen. Het moet dit jaar gaan lukken en we zijn alle vier erg gemotiveerd om onze start-up een boost te geven.

Hoe kan je je huis beter organiseren?

De afwas is gedaan, de vloer is vrij van rommel en alle spullen liggen in de kast. Toch voelt het niet opgeruimd. Het lijkt alsof er te veel spullen zijn om goed op te kunnen ruimen en daardoor is een voldaan gevoel na een grote schoonmaak zeldzaam. Herkenbaar? Dat is niet gek. Meestal heb je niet door dat je rommel eigenlijk aan het verplaatsen bent in plaats van dat je het ook echt organiseert. Echter is dit makkelijker op te lossen dan je denkt en nee, daarvoor hoef je geen spullen weg te gooien.

Opbergruimte

Ons zicht kan ons heel veel wijsmaken. Vooral als er heel veel te zien valt, kan het voelen alsof het aantal spullen troep is. Een open kast kan al snel de woonkamer een rommelig gevoel geven wanneer er een hoop verschillende dingen in liggen. Misschien het kleine prul zoals sleutels en bonnetjes, maar ook spelletjes, planten en glazen worden vaak door elkaar heen in de kast gezet omdat het makkelijk vindbaar is. Een keuze maken in de spullen die je in het zicht neerzet zal een groot verschil maken. Geef de kast een soort thema. Alleen borden of glazen straalt overzichtelijkheid en rust uit. Een plantje erbij maakt het speels en creatief. Zoek een andere plek voor het prul. Een dichte kast leent zich hiervoor het best. Verschillende kleuren en groottes van spelletjes of boeken kan leuk zijn, maar het is moeilijk om dit op een overzichtelijke manier ergens neer te zetten. Vooral wanneer het veel is. Less is more! Je kan best een paar boeken in een kast neerzetten, maar wanneer je de kast helemaal volpropt.. Nouja, je zal vast begrijpen wat er dan gebeurd.

Bewaar het overzicht

Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. De tafel en de keuken zijn hier goede voorbeelden van. De week kan zo voorbij zijn en de tafel ligt weer vol. Alles wat uit de jaszakken werd gehaald, komt op tafel terecht. Heb je hier ervaring mee? Haal een dichte mand die mij je tafel past! Dan kun je het alsnog kwijt maar dan blijft de tafel leeg. Gekookt? Het aanrecht is een troep. Niet omdat er niet afgewassen is, maar omdat er bijvoorbeeld veel kruiden zijn die niet opgeborgen kunnen worden. Hiervoor is het heel handig om stazakken of gripzakjes te gebruiken. Deze zijn hersluitbaar en daarom echt ideaal voor lades. Het scheelt geklungel met verschillende bakjes en zoeken naar dat wat je nodig had. Bovendien oogt het een stuk netter!

Slim omgaan met geld

Zoals ze zeggen, money makes the world go 'round. Zonder geld, in de grootse zin, draait er niks. Het is dus belangrijk dat je slim omgaat met je geld, hoe veel of weinig je er ook van hebt. Dit omdat geld vaak tijdsgebonden is: een rekening heeft altijd een uiterste betalingsdatum, en een uitbetaling is niet altijd even flexibel. Slim omgaan met geld betekent simpel gezegd dus dat je goed inspeelt op die tijdsgebondenheid, en zorgt dat je zo lang mogelijk doet met zo min mogelijk om te zien wat je verdere mogelijkheden zijn. Maar hoe krijg je daar overzicht in? Lees het hier!

Zet alles op een rijtje

Stap 1 is inzage krijgen in jouw situatie op dit moment. Hoe veel komt er binnen en wanneer? Hoe veel ben je kwijt aan vaste lasten, en wanneer worden deze afgeschreven? Zijn deze data flexibel? Belangrijk hierin is om niet alleen inzage te krijgen in hoeveel je verdient en daar de kosten vanaf te halen, maar om ook te kijken naar de flow van het geld. Komen de afschrijfdata handig overeen met de dagen dat je salaris wordt gestort? Of zit je aan het eind van elke maand al krap omdat je dacht lekker veel geld op de rekening te hebben en wordt dan alles nog afgeschreven? Maak een tijdlijn en een overzicht zodat je weet op welk punt je wat overhebt. 

Kijk daarna wat je hierin zou kunen optimaliseren. Zijn er afschrijfdata die je kunt wijzigen? Zijn er dingen die je koopt waar je écht niks aan hebt? Zet het voor jezelf op een rijtje, zo krijg je meer controle over je geld. 

Sparen

Probeer op basis van je gemaakte overzicht te kijken wat je opties zijn om zoveel mogelijk geld zo lang mogelijk op te sparen. Op welk punt van de maand heb jij het meeste overzicht over je uitgaven en weet je precies hoeveel je kunt missen om iets op de spaarrekening te zetten? Of is er een vast bedrag wat je hiervoor vast kunt leggen?

Je kunt sparen voor een specifiek doel, zoals een nieuw paar schoenen wat je graag wil kopen, maar het is daar buitenom ook altijd gunstig om wat geld achter de hand te hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje: al heb je op dit moment alles wat je nodig hebt, hoeft er maar een kopje koffie om te gaat en sta jij straks misscien in de winkel voor een macbook reparatie. Dat zijn zaken waarin je niet wilt moeten besparen omdat er haast achter zit; zoiets is een investering waard, zodat je zeker weet dat het goed gedaan wordt. Dan is het fijn als je niet gehaast een slechte keuze hoeft te maken, doordat je al wat geld had opgespaard. 

Industriële salontafel kopen: waar let je op?

Ben je fan van de industrieel wonen trend? Mis je nog een mooie salontafel die helemaal past bij de andere meubels in jouw huis? In deze blog worden alle ins en outs op het gebied van salontafels op een rijtje gezet. Denk aan de materiaalkeuze voor de industriële salontafel en of je kiest voor vierkante of ronde eettafels. Zo weet je straks precies waar je op moet letten bij het investeren in een salontafel. Lees je mee?

Ga je voor een ronde of vierkante variant?

Om een industrieel interieur te creëren maak het niet uit of je nou een vierkante of ronde tafel kiest. Het hangt er een beetje vanaf welke sfeer je zelf wilt creëren. Allebei de varianten zijn tijdloos en zijn dus goed te combineren met andere meubels. Als je kiest voor een ronde salontafel zul je zien dat dit gelijk een rustig effect geeft. Ook toont het geheel wat toegankelijker. Verder is het natuurlijk prettig dat je je niet snel kunt stoten aan dit type tafel. Afhankelijk van de grootte van je huis kies je allemaal kleine tafeltjes of ga je voor een echte eyecatcher.

Materiaalkeuze van een salontafel

Je weet dat je met hout altijd goed zit bij een industrieel interieur. Hout is niet voor niets een ware klassieker die past bij iedere inrichting. Je creëert namelijk meteen een huiselijke en natuurlijke sfeer. Verder kun je hout natuurlijk heel goed combineren met andere interieur items. Wil je graag een stoffen of leren bank gaan aanschaffen? Beide keuzes zijn mogelijk wanneer je dit met hout combineert. Dan blijft de keuze voor de poten nog over. Worden het x-poten of u-poten? Die laatste variant is een open model dus daar zul je iets meer ruimte mee creëren.

Tafelblad van je nieuwe salontafel

Wist je dat je bij een salontafel ook verschillende materiaalsoorten met elkaar kunt combineren? Dit past ook geheel bij de trend van industrieel wonen. Mix en match dus met eikenhout en metalen details. Vervolgens is het ook nog mogelijk om een aantal stiksels uit te kiezen zodat jouw salontafel helemaal in de schijnwerpers staat. Met een ronde of vierkante salontafel van hout of metaal zit je dus altijd wel goed!

Ik start mijn eigen onderneming in de plastic flessen

Al toen ik vijf jaar oud was, wist ik dat ik later een eigen onderneming zou beginnen. Een onderneming waarin ik oude flessen verzamelen, ze recycle en er nieuwe van maak. Dit idee kreeg ik door een advertentie op de televisie. Ik werd geïnspireerd en kreeg spontaan ideeën. Ik heb een compagnon gevonden die samen met mij dit avontuur wil aangaan, namelijk mijn partner. Hij heeft dezelfde drive als ik en willen er echt iets van maken.

Hoe het begon

Ik heb mijn studie entrepreneurship afgerond. Hier leerde ik het vak ondernemen kennen. Alle trucjes en tips nam ik mee in mijn businessplan. Ik kreeg vakken van Marketing tot Sales tot aan Onderzoek. Het is erg handig, omdat je het later allemaal moet kunnen toepassen. Als je start heb je nog niks. Veel ondernemers worstelen met het vinden van een startkapitaal. Je kan nu ook geld lenen zonder jaarcijfer. Dit is makkelijk voor startende ondernemers die echt in hun idee geloven. Er zit ook geen BKR-registratie aan vast. Je kan snel beschikken over werkkapitaal voor het aanschaffen van benodigdheden voor je onderneming. In mijn geval is dat machines.

Plastic flessen

Het is een groot drama. De wereld wordt elk jaar een klein beetje meer vernietigd door al dat plastic. Het is onnodig. Daarom begin ik een recycle onderneming. Mijn doel is om in 2027 geen nieuw plastic meer te fabriceren. Hoe kon plastic zo’n milieuprobleem worden? Plastic is begin 20e eeuw geïntroduceerd. Aanvankelijk werd men erg enthousiast van plastic, want het leek oneindig mee te gaan. Er is van alles van plastic gemaakt, zoals juwelen, flessen, radio’s en zelfs keukengerei. Het is goedkoop en vaak licht van gewicht. Erg aantrekkelijk dus. Pas in de jaren 90 werd het duidelijk dat plastic ook zijn nadelen heeft. In 1997 werd de ‘plastic soep’ ontdekt. Tot de dag van vandaag wordt er steeds meer plastic weggegooid en moet de aarde deze klappen incasseren.

Ik ben klaar om een verandering te maken in onze gewoonte. Als iedereen een steentje bijdraagt kan de aarde gered worden. Kleine dingen helpen al. Door mijn onderneming koop je niet alleen een duurzame fles, hij gaat ook nog eens lang mee. Er is geen nieuw plastic aan te pas gekomen. Mijn partner en ik hebben nu genoeg startkapitaal om hier een business van te maken. Ik heb op school geleerd hoe je goed moet adverteren en hoe je je product moet verkopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de wereld een stukje beter kunnen maken.

3 redenen waarom jij jouw huis moet laten isoleren

Met de winter voor de deur wordt het steeds duidelijker dat de juiste isolatie van jouw huis geen overbodige luxe is. Om jezelf van een paar warme voeten te verzekeren deze winter kan je goede isolatie waarschijnlijk wel gebruiken. Maar, welke manieren zijn er allemaal? Wat zijn de voor- en nadelen? Kortom: waarom zou je eigenlijk je huis (beter) moeten laten isoleren? Dat lees je allemaal in dit blog. Lees snel verder!

Welke vormen van isolatie zijn er allemaal?

Om te beginnen is het goed om te weten welke soorten isolatie je allemaal kunt laten installeren. Er zijn een paar soorten die je vaker ziet, en een paar nieuwe manieren beginnen ook steeds populairder te worden. Maar welke manier past het beste bij jouw wensen, wat is er allemaal mogelijk met jouw woning? Je leest het hier.

Als eerste zijn er twee vormen van isolatie: muur- en vloerisolatie. Beide toepassingen spreken voor zich. Vloerisolatie breng je aan in de vloer, en muurisolatie kan je in de muren plaatsen. Bij muurisolatie zijn er twee verschillende manieren: of je laat jouw spouwmuur beter isoleren, of je brengt een laagje folie aan die alle warmte binnenhoudt.

Reden één om je huis te isoleren

Dan zijn er de verschillende redenen om jouw woning beter te laten isoleren. Een eerste argument om vloerisolatie kopen is dat het een hoop kan schelen aan het eind van het jaar op jouw jaarrekening!

Als je jouw huis beter isoleert dan heb je minder energie nodig om het warm te houden. Dat is logisch, toch? Als je op tijd begint met het isoleren van je woning dan kan je dit jaar nog genieten van een lagere energierekening. En bovendien is het een investering die zichzelf dubbel en dwars terug verdient. Waarom? Dat lees je hieronder.

De tweede reden om jouw woning te isoleren

Naast het besparen op de energierekening, draagt goede muurisolatie nog op een andere manier bij aan jouw huis. Het energielabel van jouw huis stijgt namelijk ook wanneer je goede isolatie hebt. Goede muurisolatie draagt bijvoorbeeld bij aan het duurzamer maken van de hele woning omdat je weinig warmte verliest via de muren naar buiten. Dat is nog eens een goed argument voor muurisolatie kopen, toch?!

Last but not least

En om dit rijtje met geweldige argumenten om isolatie in jouw woning te laten installeren af te maken is er nog één reden waarom je op z’n minst degelijke isolatie zou moeten overwegen. Die reden is: een hoger wooncomfort.

De tijd van koude voeten is voorbij, geen koude rillingen meer wanneer je in de gang komt bij de voordeur of wanneer je tegen een muur aan leunt. Met goede isolatie is dat allemaal verleden tijd. Dus, ben jij er al uit welke vorm van isolatie het beste bij jou past? Of kies je gewoon voor allebei?