Wat doet een letselschade advocaat?

Iedereen met een beetje geluk zal je nooit te maken hebben met een letselschade advocaat. Waarom is dit zo? Dat zal uitgelegd worden in deze blog.

Het werk

Een letselschade advocaat helpt met het krijgen van schadevergoeding na het ontstaan van letselschade. Letsel betekent hier dat iemand gewond raakt bij een ongeval. In andere woorden helpt een letselschade advocaat iemand die gewond is geraakt om volledig gecompenseerd te worden. Een letselschade advocaat hoort zo snel mogelijk na een ongeval ingezet te worden. Op deze manier kan de advocaat tijdig advies en informatie geven aan de persoon die gewond is geraakt en kunnen de beste stappen ondernomen worden.

Wanneer een advocaat wordt ingeschakeld, zullen er eerst een paar vragen beantwoord moet worden. Hierbij gaat het om zaken zoals de omstandigheden van het ongeval, de medische behandelingen die misschien plaats hebben gevonden, het letsel dat is ontstaan na het ongeval en de situatie waarin de persoon zich op het moment verkeerd. Wanneer iemand bijvoorbeeld niet kan werken door het overgebleven letsel, hoort dit gecompenseerd te worden.

Het letsel

Letsel kan door verschillende vormen ontstaan. Veel mensen zullen denken aan verkeersongelukken, maar er zijn nog meer manieren waarop iemand letsel kan oplopen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een bedrijfsongeval, een val over een stoeptegel of oneven weg, of zelfs door een hondenbeet. Alles wat leidt tot (blijvende) pijn, littekens, zenuwletsel, gekneusd weefsel of beschadigde spieren wordt gezien als letsel en kan gecompenseerd worden. In sommige gevallen ligt het wel aan de omstandigheden. In het algemeen geldt dat als het ongeval is veroorzaakt door een ander, er kans is op schadevergoeding.

Over het algemeen zijn er twee vormen van letselschade: de materiële schade en de immateriële schade. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld is een vergoeding voor de pijn die iemand voelt na een ongeluk. Bij materiële schade gaat het over schade wat waardeerbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan arbeidsongeschikt raken, medische kosten, reparatiekosten en een vergoeding voor tijd gespendeerd in het ziekenhuis. Immateriële schade kan niet getaxeerd worden, omdat het gaat over wat iemand voelt. Om hier een bedrag aan te koppelen, wordt er gebruik gemaakt van een Smartengeld Gids.

Een voorbeeld

Nu zullen er misschien nog mensen zijn die het werk van een letselschade advocaat niet volledig snappen. Daarom zal het nog even geïllustreerd worden met een voorbeeld. Zeker in grote steden zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarom kan het goed voorkomen dat iemand in een grote stad zoals Den Haag voor een stoplicht staat te wachten, waarna iemand tegen hen aanrijdt. De persoon die stond te wachten zal dan een letselschade advocaat Den Haag inzetten, nadat er naar de dokter is gegaan. Na een gesprek met de advocaat waar verschillende dingen duidelijk worden, zoals dat de persoon whiplash heeft opgelopen. De kosten van het ziekenhuis en het kostenverlies omdat de persoon even niet kan werken, wordt opgenomen in de schadevergoeding, wat wordt uitgekeerd. Zo wordt het hele ongeval gecompenseerd.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs