Werken met gefineerd MDF staat voor uitermate prettig werken

Soms heb je van die materialen die eigenlijk alles mee hebben. Die uitermate fijn en prettig werken en die beschikken over unieke en goede eigenschappen.  Voor veel mensen is gefineerd MDF zo'n materiaal. Slechts zelden hoor je iemand die ook maar iets op gefineerd MDF aan te merken heeft.  En dat zegt veel, zo niet alles.

Compacte kern van MDF plaatmateriaal

Gefineerd MDF bestaat uit een compacte kern van MDF plaatmateriaal. De plaat is tweezijdig met fineer, zoiets als dat je kunt omschrijven als een dunne laag massief hout. Fineer wordt op het hout geplakt. Met name door het aanbrengen van fineer krijgt de plaat de kenmerkende uitstraling van massief hout.  Leg je gefineerd MDF naast massief hout, dan trekt van deze twee houtsoorten MDF vrijwel nooit krom. Daarmee is een toch wel unieke eigenschap van gefineerd MDF genoemd.

Vaak is op de zichtzijde sprake van een betere kwaliteit fineer

MDF geldt vooral als een prima basisplaat. De decoratieve fineerlaag maakt deze plaat helemaal af. Voordeel van de platen is de prijs, want duur in aanschaf zijn ze namelijk niet.  Ook de typeringen maatvast, hard en zeer stabiel kun je op MDF plakken. Professionals roemen het feit dat het zo gemakkelijk werken is met dit materiaal en je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken.  Let wel op, want koop je MDF dan wil dat niet zeggen dat er standaard sprake is van een fineerlaag op specifiek de kopse kanten van de platen. Je koopt MDF in verschillende soorten houtfineer en allemaal hebben ze een eigen, karakteristieke tekening.  Elke plaat heeft een zicht- en tegenzijde. Op de zichtzijde is doorgaans sprake van betere kwaliteit fineer.

Kies je voor gekleurd MDF?

Het aantal uitvoeringen is groot en ook over de maten hoef jij je geen zorgen te maken. Dat geldt ook voor de kleur. Gekleurd MDF kopen is tegenwoordig ook al geen probleem. Ongeacht of je gekleurd MDF koopt of niet,  MDF werkt vrijwel nooit en tijdens de werkzaamheden is van versplintering ook slechts zelden sprake. De schroefvastheid is bovendien hoog. In de meeste gevallen wordt het plaatmateriaal gebruikt voor keukens, wandafwerking, kasten, meubels deuren en tafelbladen. In vrijwel alle gevallen valt gefineerd MDF onder de A of B kwaliteit. Dat betekent dat je te maken hebt met plaatmateriaal van uitstekende kwaliteit. Daarmee is gefineerd MDF een perfect materiaal om mee te werken met louter positieve eigenschappen waardoor het zeker aan te raden is om hier aandacht aan te besteden.

 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs