Houd inbrekers en brand buiten de deur!

Wanneer je op een nieuwe plek gaat wonen is het altijd verstandig om te kijken of er genoeg maatregelen zijn genomen tegen inbrekers en brand. Als dat niet het geval is, is het noodzakelijk om dit zo spoedig mogelijk zelf te regelen. Eén van de ergste dingen die je kan overkomen in een nieuw huis is wanneer al je spullen plotseling verbrand of gestolen zijn. Om dat te voorkomen kun je gelukkig van alles doen. In dit blog lees je over verschillende apparaten die inbrekers en brand buiten de deur houden.

Rookmelder

Een rookmelder (ook wel een branddetector) is misschien wel het allerbelangrijkst. Deze apparaten geven een signaal wanneer er een plotse temperatuurstijging in het huis is of wanneer ze rook detecteren. Door dit signaal weten jij en je huisgenoten dat er brand is, kun je op tijd naar buiten vluchten en de brandweer bellen. Met de rookmelder van Ajax zijn alle gebruikers aan een beveiligingssysteem gekoppeld, waardoor ze via de telefoon een melding krijgen wanneer er brand is. Zo kun je ook weten dat er brand is wanneer je niet thuis bent.

Ajax button

Een ajax button kan gebruikt worden tijdens een overval, brand, gaslek of ongeluk. Door op de knop te drukken wanneer er brand is of een ongeluk is gebeurd kun je dat kenbaar maken aan de personen die je van tevoren hebt ingesteld in de app. Koppel de knop onder je bureau, aan je sleutelbos of een ketting, zodat je in een noodsituatie meteen kunt ingrijpen. Ook voor bedrijven is de Ajax button erg handig. Zo weet de baas bijvoorbeeld meteen dat er een overval wordt gepleegd als dit het geval is. Wanneer je hem aan je sleutelbos of ketting hangt, kun je ook in een noodgeval buitenshuis een signaal afgeven.

Beveiligingscamera

Als je in de gaten wilt houden of er inbrekers bij je huis zijn wanneer je er zelf niet bent, is het een goed idee om een beveiligingscamera aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er beveiligingscamera’s beschikbaar van hele goede kwaliteit en kun je dus veel gemakkelijker identificeren wie er voor je deur staat. Met sommige camera’s kun je zelfs ook geluid opnemen en ervoor kiezen om een speaker in huis te plaatsen.

Bewegingsmelder

Ook een goede oplossing voor ongewenst bezoek: een bewegingsmelder. Een bewegingsmelder kan beweging in huis detecteren. Dat werkt via een infrarode sensor. De sensor werkt binnen 12 meter en kan onderscheid maken tussen mensen en dieren.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs