Wat doet een wagenparkbeheerder?

Soms kom je een wagenparkbeheerder tegen. ? Een wagenparkbeheerder is een persoon die werkt voor een bedrijf dat meerdere voertuigen bezit en gebruikt voor bedrijfsdoeleinden. Vaak zijn ze bij meerdere bedrijven in dienst. Wat doet een wagenparkbeheerder nog meer? Het takenpakket is uitgebreider dan je denkt. Je leest het in dit artikel.

Wat doet een wagenparkbeheerder?

Een wagenparkbeheerder moet soms een groot aantal auto’s beheren. Het betreft vaak het beheer van de wagenparken van andere bedrijven. Wagenparkbeheerders  mogen vaak gebruikmaken van persoonlijke voertuigen voor bedrijfsdoeleinden. Dit stelt de wagenparkbeheerder in staat om te werken met chauffeurs van alle bedrijven. In feite is hij of zij het eerste aanspreekpunt voor mensen in het wagenpark. Ze zijn dan ook zeer waardevol voor ondernemingen én particulieren. Lees op het internet de vele voordelen die gepaard gaan bij het inschakelen van een wagenparkbeheerder.

Andere taken

Als bedrijf is het altijd mogelijk om te overleggen met de wagenparkbeheerder. Zo heeft hij of zij doorgaans veel verstand van het mobiliteitsbudget en het optimaliseren van bedrijfsprocessen (met betrekking tot rijden). Hij of zij is als het ware in een ‘spin in het web’ tussen bedrijven en mensen. Deze taak lijkt in eerste instantie niet enorm belangrijk, maar het is voor de medewerkers van groot belang dat de auto op de juiste moment beschikbaar is. Dit kan namelijk het verschil maken of je te laat of juiste op tijd naar een afspraak gaat.

Waar werkt een wagenparkbeheerder?

Een wagenparkbeheerder kan werken voor een bedrijf, maar ook voor de overheid. Is er sprake van de eerstgenoemde situatie, dan moet de beheerder altijd een vergunning en verzekeringsbewijs bij zich dragen. Als hij of zij werkt voor overheid, moet er een hun polisnummer worden gegeven als mensen daar om vragen. Dit is bewijs dat de overheid de voertuigen van de wagenparkbeheerder heeft geïnspecteerd en het groene licht heeft gegeven om te werken. Dit betekent dat de wagenparkbeheerder een licentie heeft om te mogen werken.

Kies voor een betrouwbare partner met licentie

Misschien wil je jouw auto’s ook tijdelijk laten beheren door iemand anders. In dat geval is het aan jou  uit te vinden of ze een licentie hebben. Wanneer u een bewijs van verzekering vraagt aan een wagenparkbeheerder, kan het zijn dat zij dit niet in hun bestand hebben en dit naar jou moeten opsturen. Wacht geduldig af, want je wilt wel iemand hebben die betrouwbaar is. Het gaat immers om een wagenpark dat veel geld waard is.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...