Effectief performance management

Performance management, huh, wat is dat? Het klinkt als iets voor kunstenaars in de podiumkunsten, maar dat is het niet. Performance management heeft niet met de kunsten te maken, althans in dit geval. Het is juist iets wat toegepast wordt in het bedrijfsleven. En performance slaat hier op de prestaties van de werknemers binnen een bedrijf. Als bedrijf zie je het liefst dat alle werknemers op de top van hun kunnen presteren. En daarvoor is effectief performance management nodig. Dit kan bijvoorbeeld via digitale platforms, en dat heeft veel voordelen. De volgende zaken kan je allemaal goed doen met een digitaal platform. 

Houd je doelen in de gaten 

Doelen stellen is een belangrijk deel van performance management. En dat gaat om doelen voor de organisatie, maar natuurlijk ook om persoonlijke doelen. Wat willen de werknemers zelf ontwikkelen en leren? Als je als organisatie de ruimte geeft om je werknemers persoonlijk te laten ontwikkelen, is dat fijner voor hen om te werken en voor jou omdat je graag wil dat iedereen tevreden is binnen het bedrijf. 

Feedback

Gericht en regelmatig constructieve feedback geven zorgt voor een gezonde ontwikkeling binnen de organisatie. Ook zorgt feedback voor het behoud van zicht op de gestelde doelen. Vergeet ook niet: complimenten zijn ook feedback! Het is een fijne manier om een overzicht te houden op iedereens prestaties en die op een rustige manier op tijd te kunnen benoemen. 

Beoordelen

Een digitaal platform zorgt voor inzicht in de prestaties en voortgang van je medewerkers. Ook kan je een up to date status zien van de gestelde doelen. Zo heb je helder op een rijtje van de stand van zaken is, en dat komt goed van pas tijdens evaluatiemomenten. Meer inzicht geeft je een betere mogelijkheid om te beoordelen wat er moet gebeuren. 

Ontwikkeling

Via een digitaal platform is het zeer gemakkelijk om extra kennis en leermateriaal aan te bieden. Doelen kunnen bijvoorbeeld in stappenplannen verdeeld worden die concreet en behapbaar zijn, en makkelijk en overzichtelijk bereikbaar via het platform. Dit zorgt voor een laagdrempelige mogelijkheid voor werknemers om zich te kunnen ontwikkelen en om op zichzelf te gaan of blijven reflecteren. 

Inzicht

Het is al genoemd, maar als laatste is het toch nog een keer de moeite waard om aan te stippen: overzicht en inzicht zijn de essentie van effectief performance management. Dit geeft je de mogelijkheid om op het juiste moment de benodigde beslissingen te maken. En die orde is precies wat je wil binnen je organisatie. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Nieuwe zorgkleding nodig? Bestel het gewoon online

Het kan voorkomen dat je zorgkleding vies wordt en dat het niet meer door het wassen van de kleding schoon wordt. Het is in...

Waarom is het leasen van een auto de beste keuze?

Wanneer je een auto wilt hebben, is dit vaak prijzig. Daarom is een auto kopen voor veel mensen geen mogelijkheid meer. Mocht je toch...

Stijl je outfit af met leuke sneakers!

Als vrouw wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van je outfit. Het dragen van een goed samengestelde outfit zorgt voor meer zekerheid in het...