Klussen in een vak

Bij het bouwen van een freesmachine moeten de ontwerpers eerst een paar dingen overwegen. Eerst is het type machine en systeem om te bouwen; Moet het bedraad, snoerloos, groot of klein zijn. Sommige systemen worden specifiek gemaakt voor het frezen van kleine oppervlaktes en ze zijn veel beter in kwaliteit dan een grote freesmachine of op trigger gebaseerd systeem. Zal het ook met de hand kunnen, of is dit te zwaar? Dit zijn enkele vragen zijn vooraf zijn gegaan aan het ontwerp traject van een freesmachine, maar hetzelfde geldt voor nog meer gereedschap. Achter elk stuk gereedschap gaat een wereld van onderzoek en uitvinden schuil. In deze blog kijken we naar frezen en lassen, twee veelgebruikte manieren van klussen in de bouw, maar ook in andere sectoren. Wist je dat er bijvoorbeeld een baan bestaat voor onderwater lassen op de Noordpool?

Lassen

Een beginnende lasser zou kunnen zeggen “Ik heb hier een aantal goed uitziende projecten gemaakt die gewoon aan elkaar zijn gelast”. Een ervaren lasser zal direct de fouten zien en het slordige werk. Lassen is namelijk erg lastig, en het kost veel tijd en ervaring om het goed te doen. Hoe houd je de rails rechtdoor vast bij het vooruit gaan van het lassen en ook hoe je ervoor te zorgen dat de gewrichten perfect recht zijn, is altijd een zorg. Met een geleider kun je recht en passen de gaten met de hand en dit is gemakkelijker op de gewrichten. Het probleem met een aluminium geleider is dat het zwaar is en heeft de neiging om het vel in hoeken te trekken, waar het dan erg dik en onbruikbaar wordt voor het bewerken. Een MIG-lasser aan de andere kant snijdt gemakkelijk door het aluminium en laat het vel mooi en netjes achter, dit maakt de snij veel gladder en laat het aluminium met het lassen stromen. Kortom, niet alleen de machine maak het werk mooi, ook de operator draag mee aan een mooi eindresultaat.

Frezen

Hetzelfde geldt bij frezen. Frezen is op zichzelf een gave uitvinding, maar je moet kunstig zijn om het goed uit te kunnen voeren. Je moet bijvoorbeeld goed opletten dat je het juiste kopstuk op het juiste materiaal gebruikt. Het volgende waarvoor je wilt kijken, is de vlakheid. U wilt ervoor zorgen dat uw freesvlak niet te hobbelig is of u zult merken dat u vervorming hebt, omdat de frees de hobbels volgt. Kortom het kiezen van de juiste freesmachine voor u vereist meer dan alleen een machine selecteren op basis van zijn naam.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs