Ontwormen van je hond valt onder de standaard verzorging

Het is belangrijk om je hond te ontwormen. Ontwormen hond valt onder de standaard verzorging. In veel gevallen is, bij eventuele klachten, niet gelijk duidelijk dat deze van wormen afkomen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je hond regelmatig ontwormt met bijvoorbeeld panacur hond. Je houdt, door je hond regelmatig te ontwormen, deze gezond en je voorkomt ergere gevolgen van wormen. Er zijn verschillende soorten wormen die je hond kan oplopen en de verschijnselen die je hond kan vertonen, wisselen per soort worm.

De meest bekende soorten wormen

Iedere soort worm die je hond kan oplopen heeft een andere oorzaak en tevens andere gevolgen. Een voorbeeld van een soort worm die je hond kan oplopen zijn spoelwormen en deze komen tevens het meeste voor. Dit zijn ronde wormen die zich in de dunne darm bevinden en die je hond buiten gemakkelijk kan oplopen. Vooral puppy’s hebben regelmatig last van deze soort wormen. Je hond zal een doffe vacht krijgen, lusteloos worden, diarree hebben, braken en een opgezette buik krijgen. Lintwormen zijn een andere soort die zich ook in de dunne darm bevinden en die ze kunnen oplopen door vlooien, besmette knaagdieren of aarde. Om deze reden is naast de bestrijding van wormen het ook belangrijk dat je je hond regelmatig een middel geeft tegen de bestrijding van vlooien.

Andere soorten wormen

Daarnaast bestaan er nog zweepwormen in de dikke en blinde darm die de darmwand beschadigen, en haakwormen die je vooral tegenkomt in Zuid Europa en die ze mee kunnen nemen op vakantie. Beide herken je aan bloederige diarree, vermagering, lusteloosheid en bloedarmoede. Daarnaast bestaan er nog longwormen die in de longen en luchtpijp van je hond overleven. Deze kunnen ze oplopen door het contact met slakken, andere honden of kikkers. Ze krijgen het benauwd, beginnen te hoesten, vermageren en kunnen zelfs hartfalen krijgen. Als laatste vind je vooral hartwormen terug in Zuid en Oost Europa. Deze wormen worden overgebracht door muggen en gaan in het hart en de longslagaders zitten. Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te ontdekken, aangezien de problemen die ze veroorzaken ernstig zijn. Je hond zal last krijgen van vermoeidheid, hoesten, benauwdheid, koorts en hartritmestoornissen.

De middelen voor het ontwormen van je hond

Zoals je inmiddels wel begrepen hebt, is het belangrijk dat je je hond regelmatig ontwormt om zo gezondheidsproblemen te voorkomen. De eitjes van wormen vind je overal terug, zowel binnen als buiten. Om deze reden weet je nooit waar ze wormen kunnen oplopen. Er zijn verschillende middelen voor het ontwormen van je hond zoals ontwormpasta, ontwormingstabletten of een ontwormingssuspensie. Deze laatste is vloeibaar en kan je direct in de bek gieten of over het voer.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Alle opties voor terrasoverkappingen op een rij

Heb jij een hele fijne tuin maar heb je te weinig plek waar je lekker in de schaduw kunt zitten? Terrasoverkappingen worden steeds populairder,...

Is jouw tuin zomerklaar?

Heb jij groene vingers? Of overleven kamerplanten het altijd maar half bij jou in huis? In je tuin gaat het vast al een stuk...

Tips bij het zoeken van de juiste sportkleding

Sporten is anno 2021 niet meer weg te denken binnen de Nederlandse maatschappij. Iedereen wilt er goed uit zien en fit blijven in het...