Hoe weet ik voor welk zakelijk energiecontract ik moet gaan?

Starters opgelet: het regelen van je zakelijke energie of mkb energie is vandaag de dag gemakkelijker geregeld dan je misschien dacht. Wanneer je over een eigen kantoor, werkplek of bedrijfspand beschikt, is een zakelijk energiecontract verplicht. Veel beginnende ondernemers hebben geen idee waar ze allemaal op moeten letten bij het uitkiezen van een zakelijk energiecontract. No worries: het uitkiezen van een passende energiedeal heb je met onderstaande tips zo gedaan. In dit artikel lees je meer over het afsluiten van een zakelijk energiecontract en hoe je weet dat je een match hebt. Lees je mee?

Welk contract: kleinzakelijk of grootzakelijk?

Bij zakelijke energiecontract wordt er gekeken naar wat voor een soort verbruiker je bent: een kleinzakelijke of een grootzakelijke energieverbruiker. De meeste ZZP’ers en MKB’ers zijn kleinzakelijke verbruikers van energie. Dat zijn bedrijven waarbij de capaciteit van de aansluiting van elektriciteit kleiner is dan 3 x 80 Ampère. Ook telt de aansluiting van het gas mee: deze moet in het geval van een kleinzakelijk energiecontract kleiner zijn dan 40 m3 per uur. Grootzakelijke verbruikers beschikken over aansluitingen die groter zijn dan deze aantallen. Heb je een kleinzakelijk energiecontract dan word je op voorschot gefactureerd; zoals je misschien wel herkent als particuliere klant. Grootzakelijke verbruikers krijgen een factuur met het bedrag dat ze moeten betalen over de energie die ze daadwerkelijk verbruikt hebben. Het is belangrijk om een energiecontract uit te kiezen die hoort bij de aansluiting binnen je bedrijfspand. Weet je niet 100% zeker wat voor een verbruiker je bent, neem dan even contact op met de netbeheerder.

Groene energie of grijze stroom bij zakelijke energie

Wanneer je weet of je een kleinverbruiker of een grootverbruiker bent is het tijd om op zoek te gaan naar een passende energiedeal. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor groene zakelijke energie. Dat past helemaal bij de moderne samenleving waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Het voordeel van groene energie is dat het een vorm van duurzame stroom is én dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Groene stroom wordt namelijk uit natuurlijke bronnen gehaald zoals de zon, de zee en de wind. Wat ook fijn is om te weten is dat je groene stroom zelf op zou kunnen wekken als je dat wenst. Zakelijke zonnepanelen zijn de laatste jaren veel toegankelijker geworden voor bedrijven dan jaren hiervoor. De prijzen liggen lager en er is meer aanbod. Met zonnepanelen ben je niet meer afhankelijk van de tarieven op de energiemarkt en zorg je voor een eigen energievoorraad die ook nog eens volledig verantwoord is. Liever bij grijze energie blijven? Dat kan natuurlijk ook gewoon.

Zoek een energiecontract met scherp tarief

Weet je eenmaal of je voor een groen of grijs energiecontract gaat dan kun je op zoek gaan. Waar je vroeger uitgebreid de tijd moest nemen om zelf meerdere aanbiedingen met elkaar te vergelijken, hoeft dat tegenwoordig niet meer. Uiteraard is het aan te raden om er wel even voor te gaan zitten, maar voordat je het weet ben je klaar. Dat komt namelijk omdat je met behulp van een zakelijke energievergelijker al heel snel weet welke aanbieding omtrent zakelijke energie bij jouw bedrijf past. Het enige dat je moet weten, is het jaarlijkse energieverbruik. Ben je net begonnen en heb je geen idee wat het verbruik is van het pand waarin je zit? Vraag dan eens aan de vorige eigenaar hoeveel zij moesten betalen voor de zakelijke energie. Op Minder.nl vind je zo’n zakelijke energievergelijker waarmee je vandaag nog aan de slag kunt gaan. Wil je gegarandeerd de beste deal pakken voor je zakelijke energiecontract? Dan zit je met een zakelijke energievergelijker helemaal goed.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Omgaan met het verlies van een dierbare

Het verliezen van een dierbare is een zwaar maar onvermijdelijk proces. Wie dit ook is, het doet altijd pijn. Dat vinden we erg vervelend...

Op zoek naar een vakantie? Ga op stedentrip

Zie jij het niet zitten om dagen lang op het strand te liggen? Dan is deze tekst zeker iets voor jou. Naast een zon,...

Een opslagruimte huren 

Op zoek naar een opslagruimte voor het opslaan van persoonlijke spullen? Dan zit je hier op het juiste adres! In Nederland zijn er verschillende...