Ik start mijn eigen onderneming in de plastic flessen

Al toen ik vijf jaar oud was, wist ik dat ik later een eigen onderneming zou beginnen. Een onderneming waarin ik oude flessen verzamelen, ze recycle en er nieuwe van maak. Dit idee kreeg ik door een advertentie op de televisie. Ik werd geïnspireerd en kreeg spontaan ideeën. Ik heb een compagnon gevonden die samen met mij dit avontuur wil aangaan, namelijk mijn partner. Hij heeft dezelfde drive als ik en willen er echt iets van maken.

Hoe het begon

Ik heb mijn studie entrepreneurship afgerond. Hier leerde ik het vak ondernemen kennen. Alle trucjes en tips nam ik mee in mijn businessplan. Ik kreeg vakken van Marketing tot Sales tot aan Onderzoek. Het is erg handig, omdat je het later allemaal moet kunnen toepassen. Als je start heb je nog niks. Veel ondernemers worstelen met het vinden van een startkapitaal. Je kan nu ook geld lenen zonder jaarcijfer. Dit is makkelijk voor startende ondernemers die echt in hun idee geloven. Er zit ook geen BKR-registratie aan vast. Je kan snel beschikken over werkkapitaal voor het aanschaffen van benodigdheden voor je onderneming. In mijn geval is dat machines.

Plastic flessen

Het is een groot drama. De wereld wordt elk jaar een klein beetje meer vernietigd door al dat plastic. Het is onnodig. Daarom begin ik een recycle onderneming. Mijn doel is om in 2027 geen nieuw plastic meer te fabriceren. Hoe kon plastic zo’n milieuprobleem worden? Plastic is begin 20e eeuw geïntroduceerd. Aanvankelijk werd men erg enthousiast van plastic, want het leek oneindig mee te gaan. Er is van alles van plastic gemaakt, zoals juwelen, flessen, radio’s en zelfs keukengerei. Het is goedkoop en vaak licht van gewicht. Erg aantrekkelijk dus. Pas in de jaren 90 werd het duidelijk dat plastic ook zijn nadelen heeft. In 1997 werd de ‘plastic soep’ ontdekt. Tot de dag van vandaag wordt er steeds meer plastic weggegooid en moet de aarde deze klappen incasseren.

Ik ben klaar om een verandering te maken in onze gewoonte. Als iedereen een steentje bijdraagt kan de aarde gered worden. Kleine dingen helpen al. Door mijn onderneming koop je niet alleen een duurzame fles, hij gaat ook nog eens lang mee. Er is geen nieuw plastic aan te pas gekomen. Mijn partner en ik hebben nu genoeg startkapitaal om hier een business van te maken. Ik heb op school geleerd hoe je goed moet adverteren en hoe je je product moet verkopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de wereld een stukje beter kunnen maken.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Omgaan met het verlies van een dierbare

Het verliezen van een dierbare is een zwaar maar onvermijdelijk proces. Wie dit ook is, het doet altijd pijn. Dat vinden we erg vervelend...

Op zoek naar een vakantie? Ga op stedentrip

Zie jij het niet zitten om dagen lang op het strand te liggen? Dan is deze tekst zeker iets voor jou. Naast een zon,...

Een opslagruimte huren 

Op zoek naar een opslagruimte voor het opslaan van persoonlijke spullen? Dan zit je hier op het juiste adres! In Nederland zijn er verschillende...