3 redenen waarom jij jouw huis moet laten isoleren

Met de winter voor de deur wordt het steeds duidelijker dat de juiste isolatie van jouw huis geen overbodige luxe is. Om jezelf van een paar warme voeten te verzekeren deze winter kan je goede isolatie waarschijnlijk wel gebruiken. Maar, welke manieren zijn er allemaal? Wat zijn de voor- en nadelen? Kortom: waarom zou je eigenlijk je huis (beter) moeten laten isoleren? Dat lees je allemaal in dit blog. Lees snel verder!

Welke vormen van isolatie zijn er allemaal?

Om te beginnen is het goed om te weten welke soorten isolatie je allemaal kunt laten installeren. Er zijn een paar soorten die je vaker ziet, en een paar nieuwe manieren beginnen ook steeds populairder te worden. Maar welke manier past het beste bij jouw wensen, wat is er allemaal mogelijk met jouw woning? Je leest het hier.

Als eerste zijn er twee vormen van isolatie: muur- en vloerisolatie. Beide toepassingen spreken voor zich. Vloerisolatie breng je aan in de vloer, en muurisolatie kan je in de muren plaatsen. Bij muurisolatie zijn er twee verschillende manieren: of je laat jouw spouwmuur beter isoleren, of je brengt een laagje folie aan die alle warmte binnenhoudt.

Reden één om je huis te isoleren

Dan zijn er de verschillende redenen om jouw woning beter te laten isoleren. Een eerste argument om vloerisolatie kopen is dat het een hoop kan schelen aan het eind van het jaar op jouw jaarrekening!

Als je jouw huis beter isoleert dan heb je minder energie nodig om het warm te houden. Dat is logisch, toch? Als je op tijd begint met het isoleren van je woning dan kan je dit jaar nog genieten van een lagere energierekening. En bovendien is het een investering die zichzelf dubbel en dwars terug verdient. Waarom? Dat lees je hieronder.

De tweede reden om jouw woning te isoleren

Naast het besparen op de energierekening, draagt goede muurisolatie nog op een andere manier bij aan jouw huis. Het energielabel van jouw huis stijgt namelijk ook wanneer je goede isolatie hebt. Goede muurisolatie draagt bijvoorbeeld bij aan het duurzamer maken van de hele woning omdat je weinig warmte verliest via de muren naar buiten. Dat is nog eens een goed argument voor muurisolatie kopen, toch?!

Last but not least

En om dit rijtje met geweldige argumenten om isolatie in jouw woning te laten installeren af te maken is er nog één reden waarom je op z’n minst degelijke isolatie zou moeten overwegen. Die reden is: een hoger wooncomfort.

De tijd van koude voeten is voorbij, geen koude rillingen meer wanneer je in de gang komt bij de voordeur of wanneer je tegen een muur aan leunt. Met goede isolatie is dat allemaal verleden tijd. Dus, ben jij er al uit welke vorm van isolatie het beste bij jou past? Of kies je gewoon voor allebei?

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...