Zelf een houten meubel maken? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een nieuw meubel van hout? Dan kan je deze uiteraard in de winkel kopen maar je ook er ook voor kiezen om zelf een meubel te maken. Een meubel van houten maken is namelijk helemaal niet lastig mits je natuurlijk weet hoe het moet. Daarom hebben wij in dit blog de stappen voor je op een rijtje gezet zodat je zelf aan de slag kan. Ben je er klaar voor?

Begin met schets

Waarschijnlijk heb je al een idee over het soort meubel wat je gaat maken. Heb je dit idee nog niet? Dan kan je altijd beginnen met een makkelijk project zoals een tafel, een kastje of een plankje om te ervaren hoe het gaat. Waarschijnlijk volgt hieruit al snel een ander idee. Heb je het idee in je hoofd? Dan begin je met deze op papier te zetten. Door een schets of een werktekening te maken zorg je er namelijk voor dat je goed zichtbaar hebt hoe je project gaat verlopen. Je kan je benodigdheden bepalen en je materialen en gereedschap. Ook kan je alvast je afmetingen berekenen zodat je voorbereid aan de slag kan.

Kies het juiste materiaal

Voor een houten meubel gebruik je uiteraard hout. Als je de bouwmarkt in wandelt zal het je waarschijnlijk meteen opvallen dat de keuze reuze is al het gaat om houtsoorten. Er zijn een tal aan houtsoort die je kunt kiezen maar met eiken hout zit je over het algemeen vaak wel goed. Dit houdt is stevig, duurzaam maar ook fijn om mee te werken. De meeste meubelen worden van eiken houten gemaakt en daarom is het een veilige optie om voor te kiezen.

Kies het juiste gereedschap 

Heb je eenmaal het juiste materiaal? Dan kan je bepalen welk gereedschap je nodig gaat hebben. Moet je, je hout nog op maat zagen? Dan heb je uiteraard een zaag nodig. Kies je ervoor om te lijmen in plaats van te timmeren? Dan heb je goede houtlijm nodig. Kies je er juist voor om de timmeren? Dan zal je een hamer en spijkers nodig hebben of een boor en wat bouten. Ook het kiezen van het juiste gereedschap is zeer belangrijk om je project te doen slagen. Niet ieder hout kan namelijk zomaar bewerkt worden met ieder soort gereedschap. Daardoor kan het hout splijten of kan het juist niet bewerkt worden. Je verdienen in je gereedschap is daarom ook zeer aan te raden.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Dan rest er alleen nog het bouwen zelf. Veel succes!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...