Gebruik Frake Noir voor het bekleden van je gevel

Heb je een gevel die bekleed is met hout? Dan is de kans groot dat dat hout eens in de zoveel tijd helemaal moet worden geschuurd en opnieuw geschilderd of gelakt. Dat is een enorme klus die je direct laat zien wat er eigenlijk mis is met het hout. Zeker wanneer je gaat schuren zie je al snel waar het hout rot is en waar delen vervangen moeten worden. Het is dan soms ook gewoon tijd om de complete gevelbekleding te vervangen. Kies dan eens voor Frake Noir. Frake Noir is een houtsoort uit Afrika die door een speciaal procedé extra hard wordt gemaakt. Hierdoor gaat een gevel van Frake Noir echt jaren en jaren mee.

Denk goed over de ondergrond van Frake Noir

Heb je de huidige gevel helemaal kaalgehaald en zie je hier en daar wat natte plekken in de ondergrond? Dan is het van belang dat deze delen eerst kurkdroog worden gemaakt. Frake Noir zal niet snel gaan rotten, maar je wilt voorkomen dat er vocht achter blijft zitten. Dat vocht zoekt toch een weg naar buiten en de kans is dan groot dat het juist naar binnen, het huis inl, slaat. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Je kunt Frake Noir heel goed gebruiken als gevelbekleding. Het ziet er schitterend uit en het gaat jaren en jaren mee. Maar zorg dat de ondergrond schoon en droog is.

Heb je ook nog nieuwe kozijnen nodig?

Wanneer je eenmaal met een kritisch oog naar het houtwerk op je huis kijkt, zul je op een gegeven moment ontdekken dat ook je kozijnen wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Wanneer ze nog goed genoeg zijn, kun je ze schuren en schilderen. Maar op een gegeven moment zijn ze gewoon op. Je kunt dan het best kozijnhout profielen bestellen in de maat die jij nodig hebt. Dat installeert snel en gemakkelijk.

Zijn deze profielen behandeld?

Je kunt kiezen voor profielen die al in de grondverf staan, maar je kunt ook kiezen voor onbehandelde profielen. Deze dien je dan wel eerst goed te behandelen voor je ze installeert. Alleen op die manier voorkom je dat er water in kan trekken en dat het hout dus sneller dan nodig is aan vervanging toe is. Kies voor Meranti profielen met het FSC-keurmerk voor de beste kwaliteit. En ja, al deze materialen kun je gewoon online bestellen. Je kunt ze zelfs al op maat laten zagen. Hoe handig is dat?

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Je eigen bedrijf openen, hoe kan je dat het beste aanpakken?

Als je op het punt staat om een bedrijf te openen en ook een fysieke locatie hebt, is het belangrijk om de opening van...

Investeren is het nieuwe normaal

Veel mensen zijn zich vandaag de dag aan het verdiepen in het investeren van hun geld. Dit doen ze bijvoorbeeld voor een spaardoel in...

Hoe kun je facturen automatisch laten matchen met bestellingen?

Hoe kun je facturen automatisch laten matchen met bestellingen? Elk bedrijf moet een goed systeem van financieel beheer hebben om te slagen. Het is belangrijk...