De werking van THC-olie

THC olie. Zoals de naam al doet vermoeden is THC-olie ook wel bekend als wietolie afkomstig van de wietplant. Het wordt gemaakt van de vloeistof die in de kleine kliertjes zit van de wietplant. Deze zijn voornamelijk te vinden in de toppen en hoogste bladeren van de cannabis plant. Er zijn verschillende manieren waarop de vloeistof uit de kliertjes van de plant kan worden onttrokken. Dit kan doormiddel van koolstofdioxide, alcohol of gas. Naast THC-olie kunnen er ook andere medicinale oliën worden gemaakt van de wietplant waar je misschien wel eens van hebt gehoord. De bekende CBD-olie, CBN-olie en terpeenolie, maar vooral THC-olie zorgt de laatste tijd voor veel opspraak. Dit is dan ook de meest krachtige variant van de verschillende cannabisoliën.

De werking

Maar de grote vraag is natuurlijk, wat kun je doen met die THC-olie? De olie werkt niet alleen bij pijn en kanker, maar ook bij tal van andere aandoeningen, zoals reuma, diabetes, MS, epilepsie, slapeloosheid, Lyme, huidproblemen, wratten, Alzheimer, Parkinson, misselijkheid, ALS, fantoompijn en dat is nog niet alles! Het lijkt alsof THC de eigenschap heeft direct opzoek te gaan naar de plek waar het mis gaat in het lichaam en daar in actie te komen.

De controlekamer van ons lichaam

De wetenschappelijke onderbouwing is dat THC in het menselijk lichaam werkt als neurotransmitter. Die ons eigen systeem ondersteunen. Het helpt bij het functioneren van ons endocannabinoïde systeem. Dit systeem fungeert als een soort controlekamer voor ons lichaam en stuurt alle belangrijke lichaamsfuncties aan zoals de spijsvertering, slaapwaakritme, het afweersysteem, de stofwisseling en nog veel meer.

Rick Simpson

Hoewel THC al langer bekend was in de wetenschap, is de geneeskrachtige werking pas echt duidelijk geworden in eind jaren ’90 toen de Canadees Rick Simpson een extract maakte van een THC-rijke cannabisplant. Dit deed hij omdat hij kampte met verschillende aandoeningen waar geen enkel farmaceutisch medicijn voor leek te helpen. Hij had al eerder gemerkt dat het roken van een joint hem goed deed, en hoopte dat een krachtig cannabis-extract hem zou kunnen helpen met zijn aanhoudende hoofdpijn en tinnitus. Tot zijn eigen grote verbazing genas hij binnen aanzienlijk korte tijd van zijn kwalen en besloot op onderzoek uit te gaan of hij anderen hier ook mee kon helpen.

Zijn moeder kampte al jaren met psoriasis en Rick besloot de THC-olie toe te passen op het geïnfecteerde gebied van haar huid. Na een paar weken waren de plekken verdwenen en toen heeft hij besloten de olie te delen met alle patiënten in zijn omgeving die ervoor openstonden.

 

 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Werk aan je werkgeluk: voorkom dat je overspannen of burnout raakt

Werken in de zorg is een prachtig en dankbaar beroep. Het geeft voldoening om mensen te helpen en te ondersteunen in hun gezondheid en...

Alle belangrijke voedingssupplementen kan je nu online bestellen

Genoeg in beweging blijven is voor de meeste personen erg belangrijk. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je een fit en...

De voordelen van het inschakelen van een schoonmaakbedrijf

Een schoon en georganiseerd kantoor of huis kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven en werk. Het bijhouden van de schoonmaak kan...