Doe-het-zelf!

Geld besparen kan best lastig zijn, maar vaak het gebeurt wel vaak dat mensen dit willen of dat het nodig is. Het lastige is waar je dan precies op gaat besparen, want sommige kosten ‘moet’ je gewoon maken. Toch kan je best wel makkelijk besparen op bepaalde dingen waar je normaal misschien iemand voor in zou huren. Dit kan namelijk per jaar best oplopen tot een grote kostenpost. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een schilder, een tuinman, enzovoort! In mijn blog omschrijf ik een aantal beroepen waarvan je normaal gesproken iemand zou inhuren, maar waarbij je dit ook makkelijk zelf kan doen. Lees verder hieronder! 

Kleine klusjes 

Allereerst hoef je voor hele kleine klusjes natuurlijk niemand in te huren. Vaak kan je op Google namelijk eenvoudig vinden hoe je iets moet doen. Bijvoorbeeld een lampje ophangen of een kast in elkaar schroeven. Ook kan je vaak zelfs tutorials vinden met een filmpje erbij! Dan hoef je alleen maar precies na te doen wat ze op het filmpje doen. En als iets echt niet lukt, dan kan je natuurlijk altijd even om je heen kijken of iemand het talent heeft om iets snel te regelen. Vaak wil een goede vriend of een lieve buurman je echt wel eventjes helpen als je het lief vraagt. 

Veilig in huis 

Ook huren mensen vaak iemand in om hun huis veiliger te maken. Denk aan bijvoorbeeld iemand die een inbraaksysteem installeert of een deurbel met camera. Maar tegenwoordig heb je ook veel tools waardoor je je huis gewoon zelf iets veiliger kunt maken. Bijvoorbeeld een brandalarm hoeft niet per se ergens technisch ingebouwd te zitten of aan het plafond te hangen, maar deze kan je ook makkelijk op een hoge kast leggen. Of voor inbraakbeveiliging hoef je niet altijd iemand in te huren, maar kan je ook makkelijk zelf een mistmachine komen op Mistgenerator.nl

Ontspannende klusjes 

Tot slot zijn er ook veel klusjes die je liever misschien niet zelf doet omdat het zo tijdrovend is, maar die uiteindelijk heel ontspannend kunnen zijn als je deze zelf doet. Dan is het zonde om iemand hiervoor te laten betalen. Het kan bijvoorbeeld heerlijk te zijn om eens een muur te verven of lekker in de tuin te knippen en snoeien. Dit zorgt er namelijk voor dat je focust op waar je mee bezig bent en geen ruimte hebt om aan andere dingen te denken zoals werk en studie. Door deze ontspanning kan je meer rust krijgen in je hoofd en dat is heel goed voor je algehele gezondheid! Dus waarom zou je hier dan nog iemand voor inhuren?! 

Geef een reactie