Ga toch fietsen!

Wonen in Nederland is prettig omdat we een klein, nuchter landje zijn. We zijn zelfbewust, velen doen aan recycling, en we zijn zuinig. "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg," zoals het spreekwoord gaat. Voor ons Nederlanders betekent dat ook: lekker de fiets pakken.
We wonen relatief dichtbij ons werk, de school, een koffie winkeltje, supermarkt, of onze ouders. Dat houdt in dat we vaak de fiets kunnen pakken om naar werk te fietsen, boodschappen te halen en kinderen op te halen.
En dat doen we ook! We pakken de stadsfiets dames voor een dag op kantoor, of het nou regent of niet. We pakken de bakfiets of leren onze kleintjes al snel fietsen, en zijn niet bang om lekker de wegen op te gaan. Fietsen zit in ons bloed, het is goedkoop en houdt ons fit. Toeristen zijn vaak ontzettend verbaasd dat wij Nederlanders zo in elkaar zitten, maar zoals wij zouden zeggen: Ach, ga toch fietsen!

Fiets vs. auto.

Een auto hebben is belangrijk voor een paar situaties; zo kan het erg schelen met verhuizen, als je ergens met een grotere groep mensen naartoe moet die niet kunnen fietsen, en wellicht als je per se kurkdroog wil blijven. Ook is een auto sneller, over het algemeen. Dit omdat je over snelwegen kunt, en door natuurlijk de motor, al hebben sommige fietsen tegenwoordig een elektrische functie waardoor je hoge snelheden kunt bereiken.
Maar er is een belangrijke reden waarom wij worden opgevoed met het gebruik maken van een fiets: je bent independent.
Met een fiets kun je altijd zelf ergens heen, en zelf weer weg. Als je naar een feestje gaat, kun je zelf beslissen wanneer je het feestje wil verlaten of wanneer je aankomt. Daarnaast verbruikt een fiets geen benzine, maar draai jij hem zelf aan. Dat houdt in dat je ook nog eens calorieën verbrand, terwijl je onderweg bent naar je bestemming! Als laatst hoef je geen parkeerkosten te betalen, een fiets kun je overal neerzetten. Tegen een hek, boom, muurtje of los: de fiets zet je zo op slot. Handig toch?

Gestolen.

Helaas komt het wel regelmatig voor dat fietsen worden gestolen, maar dit zijn wel vaak fietsen die niet goed op slot staan. Alleen een sta slot voldoet niet; je doet er goed aan ook een kettingslot te gebruiken. Hiermee maak je de fiets vast aan een ander object zoals een paal of fietsenrek.
Ook auto's worden wel eens gestolen, maar ook ingebroken. Dan nemen ze waardevolle dingen mee. Bij een fiets kan niet veel gestolen worden, alleen de fiets zelf.
Maar als je hem goed op slot zet, is er niks aan de hand! Klaar om te fietsen?
 

 

 

Vorig artikelTijd om te verhuizen!
Volgend artikelDoe-het-zelf!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Wat zijn de voordelen van bijles?

Bijles geven studenten persoonlijke aandacht die ze niet krijgen in een groot klaslokaal vol leeftijdsgenoten. Het helpt kinderen die niet genoeg uitgedaagd worden en...

Welke fonteinmeubels kun je kiezen?

Als je op zoek bent naar spullen voor de inrichting van je badkamer of toilet, dan zouden fonteinmeubels bovenaan je lijstje moeten staan. Een...

Je huis beveiligen doe je zo

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je je veilig voelt in je eigen huis. Helaas leven we in een wereld waar veel ingebroken wordt...