ZZP’er worden in de bouw: tips om beginnen!

Goed gereedschap is één van de belangrijkste onderdelen als je wilt beginnen als ZZP’er in de  bouw. Daarnaast zijn er nog meer punten waarop je moet letten als je net gaat beginnen zoals het opstellen van een plan en eventuele vergunningen die nodig zijn. In deze blog behandelen we deze onderwerpen.

De juiste tools

Zoals ik in de inleiding ook al zei, is goed gereedschap erg belangrijk. Schroefbits, een Milwaukee set, noem het maar op. Wil je bijvoorbeeld vooral focussen op schilderen? Dan is een schuurmachine wellicht erg handig. Ook is een goede boormachine voor bijna elke klus aan te raden. Bij dat soort gereedschappen geldt het meestal dat goedkoop ook duurkoop is, maar praat vooral met experts en lees ook recensies vooraf voordat je een apparaat of ander gereedschap aanschaft. Het is best een investering, dus zorg dat je meteen iets aanschaft wat bij jouw behoeftes en budget past.

What's the plan?

Net zo belangrijk als goed gereedschap, is een goede voorbereiding. Of je nu een geheel nieuwe serre bouwt of een muur schildert, maak een planning en een lijst met wat je allemaal nodig gaat hebben, en denk rustig na over alles wat je zou kunnen vergeten. Maak daarnaast een planning met de werkzaamheden en de verwachte uren die je nodig hebt voor de opdracht. Op deze manier kun je de verschillende opdrachten goed inplannen. 

Even checken

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten is of  je een vergunning nodig hebt voor wat je wilt gaan doen. Voor de meeste dingen binnenshuis is dit niet zo, maar een aanbouw of een verandering aan een tuin wordt al snel de jurisdictie van de gemeente. Vraag dit dus na en desnoods aan voordat je begint, want je wilt niet halverwege je project onaangenaam verrast worden door een ambtenaar. Ook voor het plaatsen van een bouwcontainer kan een vergunning nodig zijn in sommige gemeenten.

De voorbereiding is het halve werk. Goed gereedschap, een duidelijk plan, alle benodigdheden, en een snelle check bij de gemeente (en misschien een vergunning) zorgen ervoor dat je goed en verantwoord aan de slag kan. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

De voordelen van hot tubs

Wanneer je wat ruimte over hebt in de tuin, kun je deze natuurlijk op ontzettend veel verschillende manieren vullen. Zo kun je natuurlijk kiezen...

Je woning verbouwen? Zo doe je dat!

Ben je van plan om je eigen huis te gaan verbouwen? Dan is het belangrijk om te kijken welke stappen je moet nemen. Er...

Amsterdam: Een dag vol plezier in de stad van de grachten

Als je op zoek bent naar een gezellig dagje uit in een van Europa's meest bruisende en historische steden, dan is een uitstapje naar...