Alles voor een fijne kerst in 2020

Ondanks alles wat 2020 ons al gebracht heeft, komen de feestdagen steeds dichterbij! Natuurlijk gaat Kerst er dit jaar anders uitzien dan normaal, maar misschien hoeft het nog niet minder leuk of liefdevol te zijn. Een goed begin om dat ouderwetse kerstgevoel toch een beetje vol te houden, is mooie kerstdecoratie. En omdat we dit jaar niet met z’n allen naar de winkels kunnen, wordt het online shoppen! Niet getreurd, hieronder lees je alle tips om de mooiste decoraties te vinden.

De boom!

Kerstbomen, kerstballen en kersthuisjes online kopen klinkt misschien wat gek, maar het is zeker mogelijk en kan ook erg leuk zijn. Maar voordat we aan de details gaan denken, moeten we het eerst hebben over de dennenboom in de kamer: ga je dit jaar voor een kerstboom? Je hebt natuurlijk minder mensen over de vloer, er is waarschijnlijk geen glorieus kerstdiner, maar toch is het optuigen van die mooie, glinsterende boom voor veel mensen echt een ritueel geworden. En dan nog een vraag: ga je voor een kunstboom, of een echte? Zowel kunst als echt valt online te vinden, overigens! Een kunstboom is natuurlijk makkelijker, en betekent waarschijnlijk dat je hierna nooit meer perse een boom aan hoeft te schaffen. Een echte boom heeft dat echte gevoel en die echte kerstgeur, maar is wel meer werk. Denk goed na over wat je zelf wilt, het is allemaal goed!

De rest!

Zo, je hebt je boom. En dan nu de rest! Er zijn veel verschillende stijlen als het gaat om kerstdecoraties. Bij ons thuis gaan we meestal voor de “alles wat we nog op zolder hebben liggen”-stijl, maar veel mensen vinden een daadwerkelijk thema ook erg fijn. Een goed begin is mooie lichtjes, dan weet je ook meteen wat voor decoraties daarbij passen. Ga je voor een sneeuw thema, met een sneeuwvlok als piek en nepsneeuw op de takken? Of wil je dat je kerstboom eruit ziet als de werkplaats van de Kerstman, met peperkoekmannetjes en zuurstokken in de takken? Denk trouwens ook na over de ruimte om je kerstboom heen. Liggen daar kadootjes, wil je een miniatuurtje van een kerstverhaal, of misschien zelfs een kerstdorpje? Dat is nog een goed alternatief voor als je wel iets kerstigs wilt dit jaar, maar geen hele boom; een mooi kerstdorp. Ontzettend sfeervol, en mooi.

Ook al is kerst niet hetzelfde, de sfeer en de gedachte kan nog wel hetzelfde zijn. De mensen van wie je houdt bij elkaar, al is het maar op een scherm, en lekker eten. Fijne feestdagen!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Alle opties voor terrasoverkappingen op een rij

Heb jij een hele fijne tuin maar heb je te weinig plek waar je lekker in de schaduw kunt zitten? Terrasoverkappingen worden steeds populairder,...

Is jouw tuin zomerklaar?

Heb jij groene vingers? Of overleven kamerplanten het altijd maar half bij jou in huis? In je tuin gaat het vast al een stuk...

Tips bij het zoeken van de juiste sportkleding

Sporten is anno 2021 niet meer weg te denken binnen de Nederlandse maatschappij. Iedereen wilt er goed uit zien en fit blijven in het...