Zonnepanelen aanschaffen? Hier moet je op letten

Wil jij zonnepanelen laten plaatsen op je woning? Dat is een slimme keuze! Want met zonnepanelen kun je flink besparen op je energierekening, ben je minder afhankelijk van je energieleverancier en kun je vaak nog profiteren van tal van andere financiële voordelen. Er zijn echter enorm veel zonnepanelen op de markt, dus je zult je vast afvragen: ‘Welke zonnepanelen moet ik kiezen?’. Daarom zijn in dit blog de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen verzameld, zodat jij de beste zonnepanelen voor jouw situatie kunt kiezen! Lees je mee? 

Energiebehoefte

Het eerste belangrijke aandachtspunt bij het laten plaatsen van zonnepanelen, is de energiebehoefte. Hierbij kun je je afvragen met welk doel je de zonnepanelen precies laat plaatsen: wil je bijvoorbeeld alle benodigde energie zoveel mogelijk kunnen opwekken met zonnepanelen, of wil je in een deel van de energiebehoefte van de bewoners van je woning kunnen voorzien? Wanneer je dit goed duidelijk hebt voor jezelf, kun je ontdekken hoeveel zonnepanelen je minimaal nodig hebt om aan deze behoefte te kunnen voldoen. 

Indak of op dak zonnepanelen

Een ander belangrijke factor bij het kiezen van de juiste zonnepanelen, is het kiezen tussen indak zonnepanelen en zonnepanelen die op het dak worden geplaatst. Ga je de zonnepanelen op een nieuwbouwwoning plaatsen? Dan zijn indak zonnepanelen of zonnedakpannen een voordelige keuze; hiermee koop je namelijk dakbedekking en zonnepanelen in één en hoef je niet een aparte investering te doen in dakpannen of andere dakbedekking. Ga je de zonnepanelen op een bestaande woning laten plaatsen? Dan is deze keuze meer een kwestie van esthetiek en persoonlijke smaak; vind je het mooi als de zonnepanelen geïntegreerd worden in het dak, of maakt het je niet zoveel uit als de zonnepanelen bovenop je dakpannen geplaatst worden? 

Rendement

Een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste zonnepanelen, is het rendement van de betreffende panelen. Ga goed na hoeveel energie de zonnepanelen kunnen opwekken en welk rendement je hiermee behaalt. Bij professionele aanbieders van zonnepanelen, zoals Solinso, staat dit op de website netjes weergegeven en kunnen specialisten op het gebied van zonnepanelen je helpen het rendement per product precies te berekenen aan de hand van jouw persoonlijke situatie. 

 

Subsidies en btw-teruggave

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van de juiste zonnepanelen, is het rekening houden met de eventuele financiële tegemoetkomingen waar je gebruik van kunt maken wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen. Afhankelijk van het type zonnepanelen dat je kiest, kun je bepaalde subsidies en/of BTW-teruggaven ontvangen. 

 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...