Wietolie: kopen of zelf maken?

Het gebruik van wietolie (ook wel THC-olie) kan helpen bij verschillende klachten, zoals slapeloosheid, artrose, heftige menstruatieklachten en nog veel meer. Wanneer je THC als medicijn wilt gebruiken, is het verstandig om je eerst in te lezen en eventueel te laten adviseren door een huisarts of dokter. Kan je zomaar aan wietolie komen? En kun je het beter kopen of zelf maken? In dit blog lees je over de mogelijkheden om wietolie te kopen of zelf te maken.

Wietolie kopen

In Nederland is het behoorlijk moeilijk om aan THC-olie te komen. Om THC-producten te kunnen krijgen heb je een doktersrecept nodig, omdat deze producten onder de Opiumwet vallen. Wil je thc olie kopen? Neem dan eerst contact op met je huisarts en zorg er voor dat je een recept hebt. Om dit recept te krijgen moet je duidelijke klachten hebben en met de huisarts in gesprek gaan om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Vervolgens kun je, als je een recept hebt, kiezen uit verschillende soorten toepassingen: olie, zalf, zetpillen of e-liquid. Het is belangrijk om goed te weten welke klachten je wilt verhelpen, zodat je voor de juiste toepassing kiest. Bijvoorbeeld: THC-olie is een goed medicijn tegen slapeloosheid, zalf werkt ontstekingsremmend (en kan bijvoorbeeld helpen bij het behandelen van brandwonden) en een zetpil helpt onder anderen beter tegen heftige menstruatieklachten. Bij alle THC-producten is het verstandig om je goed te laten adviseren over de werking van het product en te zorgen dat je op de hoogte bent van eventuele bijwerkingen. Overleg dit dus goed met de huisarts of dokter. Ook moet je weten hoeveel je ervan kunt gebruiken en of je het moet verdunnen voor gebruik.  

Kun je zelf wietolie maken?

Zelf wietolie maken is in Nederland niet legaal, dus je bent strafbaar als je dat wel doet. Daarnaast is het illegaal om zelf wiet te verbouwen (en zonder wiet kun je geen wietolie maken). Het is dus geen goed idee om te proberen om zelf wietolie te maken. Bovendien kan er van alles misgaan tijdens het maken van wietolie. Het is een proces dat met veel precisie moet worden uitgevoerd en als je geen professional bent, is dat niet te doen. Je hebt er niet de juiste skills of apparatuur voor. Ook kun je je eindproduct op deze manier niet controleren op kwaliteit en zuiverheid en dat is natuurlijk superbelangrijk. De enige manier om aan wietolie te komen, is dus met een recept van de dokter.  

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs