Zo kies je een nieuwe auto

Iedereen met een rijbewijs komt wel eens op het punt dat hij voor een auto moet gaan kijken. Misschien wel je eerste eigen auto waar je vol trots je eerste kilometers op de weg mee maakt, of omdat je huidige auto toe is aan vervanging. Meestal gaan auto’s wel een tijdje mee waardoor je erg gewend raakt aan de manier van rijden. Mede hierdoor kan het een lastige opgave zijn om een nieuwe auto te kiezen. Ga je weer voor hetzelfde model of kies je een totaal ander merk en model? De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast het kopen van een nieuwe auto kun je natuurlijk ook een tweedehands auto kopen of een auto leasen. In deze blog lees je enkele tips die het kiezen van een auto een stukje makkelijker maken.

 

Nieuwe auto kopen?

Bij het kopen van een auto zal je in één keer een grote som geld moeten betalen. Ga daarom altijd eerst na of je deze uitgave wel kunt doen. Daarnaast moet je rekening houden met levertijden van auto’s. Niet alle auto’s zullen direct verkrijgbaar zijn. Koop je een auto, dan ben jij wel gelijk eigenaar van de auto. Als je de auto voor de zaak gaat gebruiken, kan dit je verschillende fiscale voordelen bieden. Zo mag je afschrijvingen van de auto binnen vijf jaar aftrekken van de winst en mag je de btw op kosten van brandstof, parkeergeld en onderhoud terugvragen. Ook wanneer je de auto alleen voor privégebruik houdt, moet je rekening houden met de kosten. Vaak kun je in termijnen betalen, maar hiermee ga je als het ware een lening aan. Leningen worden altijd geregistreerd en kunnen andere uitgaven mogelijk beïnvloeden.

 

Nieuwe auto leasen?

Een auto kun je in plaats van kopen ook leasen. Je betaalt hierbij een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij en krijgt in ruil hiervoor verschillende voordelen. Daarnaast zin je dus niet permanent vast aan de auto. Je kunt kiezen uit private lease, short lease of financial lease.

Bij Private Lease ga je een langdurig contract aan, meestal van een jaar tot 5 jaar. Hierbij ben je all-risk verzekerd en betaal je alleen benzine. Je hoeft je dus helemaal niet druk te maken om belastingen, verzekeringen, reparatie en onderhoud. De prijs per maand wordt bepaald door het soort auto en het verwachte gebruik ervan. Ook shortlease privé is een mogelijkheid en heeft hetzelfde concept als private lease. Het grote verschil zit in de lengte van het contract. Bij shortlease ga je een contract aan van minstens 30 dagen die je vervolgens tussentijds kunt opzeggen. De auto blijft van de leasemaatschappij dus je wordt geen eigenaar. Tot slot is financial lease een concept waarbij je een aanbetaling en iedere maand een vast bedrag betaalt. Je bent economisch gezien direct eigenaar van de auto, juridisch gezien blijft de leasemaatschappij eigenaar totdat je de laatste termijn hebt betaald.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs