Ze zijn niet meer weg te denken in deze tijd

Al jaren is de laptop een onderdeel van ons leven geworden. Een laptop, schootcomputer of notebook is een draagbare computer die in principe op schoot gebruikt kan worden. De laptop is makkelijk mee te nemen naar verschillende plekken. Zo kan je makkelijk en efficiënt te werk gaan op meerdere locaties. Tegenwoordig heb je ze zelfs met touchpad of een trackpad. Een laptop wordt gevoed door elektriciteit via een wisselstroomadapter en kan uit de buurt van een stopcontact worden gebruikt door de oplaadbare batterij.

De allereerste laptop werd gemaakt in de jaren tachtig. Deze zijn aanzienlijk anders da de laptops die we nu kennen. De technologie van laptops heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt.

Het hoeft niet per se nieuw te zijn

Een tweedehands laptop doet het vaak net zo goed als een nieuwe. Veel mensen vinden dat een gebruiksvoorwerp voor een 2e keer het leven in kan worden geblazen. Je hebt nu zelfs dell refurbished laptops of elk ander laptop kan gerefurbished worden. Ideaal! Wat houdt een refurbished laptop in? Refurbished is een term die je steeds vaker hoort. Dit kan bij bijvoorbeeld smartphones, tablets, laptops en desktops. Het betekent letterlijk: opknappen of renoveren. Binnen de computerwereld betekent het veel meer dan alleen maar opknappen van een bepaald device. Refurbishen is het professioneel reviseren van eerder gebruikte apparatuur.

Het verschil van een tweedehands laptop en een refurbished laptop, is dat je een tweedehands vaak koopt via Marktplaats van een particulier. Het nadeel hiervan is dat je niet precies weet wat ermee is gebeurd. De garantie is weggevallen, omdat die gekoppeld is aan de persoon die het apparaat nieuw heeft aangeschaft.

De juiste vinden

Niet elke laptop is voor iedereen geschikt. Zo heb je verschillende soorten laptops die aan je wensen kunnen voldoen. Zo is de ene meer geschikt voor een grafisch ontwerper of juist meer een gamer. Ga bij jezelf na waar je de laptop voor wil gebruiken. Dan weet je hoeveel GB-opslag je nodig hebt en wat voor Intel Core die moet bevatten. Laptops voor game gebruik? Kies dan voor een Intel Core i5 processor en 8 GB werkgeheugen. Hier heb je al voldoende kracht voor de meeste games. Een laptop voor juist meer zakelijk gebruik nodig? Dan is een Windows 10 pro besturingssysteem al voldoende. Ze zijn extra beveiligd. Ga je voor werk of studie foto’s bewerken op je laptop? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een laptop met een processor die dit werk aan kan, bijvoorbeeld een Intel Corde i5 of AMD Ryzen 5 processor.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs