Welke vloer in je nieuwe woning?

Als je net een nieuwe woning hebt gekocht, wil je deze natuurlijk helemaal inrichten. Je wilt een gezellige sfeer in je huis krijgen, maar ook de juiste meubels hebben in je woning. De vloer speelt een grote rol in je interieur en dit betekent dat je een goede vloer nodig hebt. Er zijn momenteel honderden verschillende soorten vloeren. Iedere vloer heeft zijn na- en voordelen en verschillen veel van elkaar. In 2022 is de gietvloer heel populair en zijn er veel Nederlanders die hier voor kiezen. Met een gietvloer kun je namelijk een echte betonlook realiseren en dit past perfect bij moderne inrichtingen. Toch zijn er verschillende soorten gietvloeren en wordt er vaak gekozen voor beton cire vloeren. Wat is beton ciré precies? En wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is beton ciré precies?

Beton ciré is een bekend betonstuc afkomstig uit Frankrijk en wordt veel gebruikt in badkamers als wandafwerking. In Nederland wordt het juist gebruikt als vloer en wordt het een gietvloer genoemd. Dit klopt echter niet helemaal en beton ciré is officieel helemaal geen gietvloer. Het is namelijk een vloer die je met de hand moet plaatsen in je woning. Beton ciré is een duur materiaal en wordt gemaakt van cement en gemalen kiezelstenen. Het is een duur materiaal, omdat het veel handige eigenschappen heeft die veel voordelen met zich mee brengen. Deze voordelen zorgen ervoor dat een beton ciré vloer goed past binnen veel woningen. Het sluit namelijk perfect aan bij een modern interieur en zorgt voor veel sfeer.

Voordelen van beton ciré

Beton ciré wordt regelmatig gekozen als verwerking in de vloer en dit is niet zonder reden. Het brengt namelijk diverse voordelen met zich mee en je kunt er veel mee doen. Het is namelijk extreem sterk en kan niet makkelijk slijten. Dit maakt de vloer duurzaam en het kan ook gebruikt worden in vochtige ruimtes. Beton cire is namelijk een waterdicht materiaal en dit is zeer handig voor in de badkamer. Ook kan een vloer van beton ciré gecombineerd worden met vloerverwarming. Beton ciré wordt namelijk dun aangelegd en dit zorgt ervoor dat de vloerverwarming een stuk beter werkt. Ideaal natuurlijk als je geld wilt besparen op je energierekening. De vloerverwarming wordt ook sneller warm, waardoor je het effect sneller merkt.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Omgaan met het verlies van een dierbare

Het verliezen van een dierbare is een zwaar maar onvermijdelijk proces. Wie dit ook is, het doet altijd pijn. Dat vinden we erg vervelend...

Op zoek naar een vakantie? Ga op stedentrip

Zie jij het niet zitten om dagen lang op het strand te liggen? Dan is deze tekst zeker iets voor jou. Naast een zon,...

Een opslagruimte huren 

Op zoek naar een opslagruimte voor het opslaan van persoonlijke spullen? Dan zit je hier op het juiste adres! In Nederland zijn er verschillende...