Reis je veel voor werk? Kies voor een bedrijfsauto!

Ben je veel onderweg voor jouw werk? Dan kan het een slim idee zijn om een bedrijfsauto te nemen. Een auto op de zaak heeft namelijk tal van belastingvoordelen. Maar met welke aspecten moet je allemaal rekening houden wanneer je besluit zakelijk te gaan rijden? In dit artikel zetten wij de belangrijkste punten voor je op een rij, zodat jij niets over het hoofd ziet bij de aanschaf van een bedrijfsauto. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een passende bedrijfsautoverzekering waarmee je gedekt bent tegen schade aan jouw wagen. 

Kies voor een goede zakelijke autoverzekering

Ook met een zakelijke auto zit een ongeluk altijd nog in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk om een goede zakelijke autoverzekering te kiezen. Op die manier kom je niet voor hoge kosten te staan wanneer er onderweg iets gebeurt. Je kunt je vrachtwagen of zakelijke auto verzekeren, maar er bestaat ook een speciale bestelautoverzekering

Je kunt deze autoverzekering op drie manieren afsluiten: WA, WA+ en All Risk. Kijk goed welke dekking het beste past bij jouw bedrijf en lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door. Op die manier weet je precies wat er allemaal binnen de dekking van jouw zakelijke autoverzekering valt. 

Zakelijke auto opgeven als bedrijfskosten

Een groot fiscaal voordeel is dat je dat de Belastingdienst de aanschaf van een zakelijke auto optelt op bij het vermogen van jouw onderneming. De kosten voor de auto mogen van de winst worden afgetrokken. Als gevolg hiervan mag je de btw als voorbelasting aftrekken van de omzetbelasting. Twijfel je of een zakelijke auto aanschaffen dit jaar wel gunstig is voor jouw onderneming? Laat je dan adviseren door een boekhouder, zodat je weet dat je een weloverwogen beslissing maakt. 

Vergeet de bijtelling niet

Je betaalt bijtelling wanneer je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met de zakelijke auto. Rijd je minder dan 500 kilometer privé? Dan moet je dit kunnen aantonen met een rittenregistratie waarmee je vrijgesteld kunt worden voor bijtelling. Voor zakelijke auto’s zonder CO2-uitstoot, zoals elektrische auto’s, geldt een lagere bijtelling. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens fijn voor de portemonnee! Overweeg ook om een elektrische bedrijfswagen te nemen, aangezien de fiscale voordelen hiervan het hoogst kunnen oplopen. Laat je adviseren door een gerenommeerde dealer om te bepalen welke auto het meest geschikt is. Maak altijd eerst een proefrit, zodat je zeker weet dat dit jouw wagen is!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Omgaan met het verlies van een dierbare

Het verliezen van een dierbare is een zwaar maar onvermijdelijk proces. Wie dit ook is, het doet altijd pijn. Dat vinden we erg vervelend...

Op zoek naar een vakantie? Ga op stedentrip

Zie jij het niet zitten om dagen lang op het strand te liggen? Dan is deze tekst zeker iets voor jou. Naast een zon,...

Een opslagruimte huren 

Op zoek naar een opslagruimte voor het opslaan van persoonlijke spullen? Dan zit je hier op het juiste adres! In Nederland zijn er verschillende...