We gaan een huis kopen!

Als starter op de woningmarkt is voor mij alles nog nieuw en ben ik nog aan het kijken wat ik allemaal moet weten. Samen met mijn partner ben ik gaan kijken naar welke stappen wij moeten ondernemen om een huis te kopen. We gaan beide voor het eerst een huis kopen en dat is ontzettend leuk maar ook heel spannend. We hebben nu twee jaar een huur huis gehad en we vonden het nu tijd voor een koopwoning.

 

De eerste stap

De eerste stap die wij hadden gemaakt was dat we gingen kijken naar: hoeveel kan ik lenen. Dus het bereken van je maximale hypotheek want zo konden we duidelijk zien in welke prijscategorie we een huis konden gaan zoeken. Je kan dit online laten berekenen, je vult je persoonlijke situatie en je financiële gegevens in. Wij hadden wel al een klein beetje op Funda rond gekeken maar we hadden nog geen huis op het oog. Mocht je dit wel hebben kan je de specificaties van de woning ook invullen om zo een volledige berekening te maken.

 

De tweede stap

Je kan ervoor kiezen om via bijvoorbeeld Funda zelf te zoeken en dan met de makelaar die aan dat huis is gekoppeld een afspraak te maken maar wij hadden ervoor gekozen om een makelaar meteen in het begin erbij te betrekken. Wij hebben het gevoel dat ze de markt goed kennen en wij hebben er toch net niet genoeg verstand van. De makelaar wilde natuurlijk eerst onze financiële situatie weten en daarna onze persoonlijke wensen. Aan de hand daarvan is hij gaan kijken op de huizenmarkt wat het aanbod was.

 

De derde stap

De makelaar kwam al snel met drie potentiële huizen voor ons, deze zijn wij gaan bezichtigen. De makelaar maakte voor ons de afspraak en zorgde dat hij alle zakelijke dingen op zich nam, hierdoor konden we da stukje loslaten. We hebben eerste foto’s bekeken en besloten toen dat we graag de drie huizen allemaal wilde zien. Want elk huis had weer iets anders wat ons heel erg aansprak. Voor mij is omgeving ook erg belangrijk dus daarom wilde we zeker even gaan kijken.

 

De vierde stap

Zoals ik al zij had elk huis weer iets anders wat ons aansprak, maar er waren twee die wij beide heel leuk vonden. Dus nu moesten we keuzes maken welk huis had het net even meer dan de andere. Want als je die keuzen hebt gemaakt kan je een bod doen. We zijn er nog niet helemaal uit dus hebben er voor gekozen om nog een keer te gaan bezichtigen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...