Wanneer moet je jouw gevel laten reinigen?

Je gevels reinigen is een belangrijk deel van het onderhoud aan je huis en is daarom ook eens in de zoveel jaren nodig. De meeste mensen weten hier echter niet zoveel vanaf en dit is erg zonde omdat dit de waarde van je huis omhoog kan brengen. Verder maakt het je huis ook mooier omdat het er nieuwer uit komt te zien en je kunt mogelijke schade laten repareren bij dezelfde bedrijven, wat het een groot voordeel maakt. Schade aan je gevels is ook zonde en daarom zijn er genoeg opties om het op te lossen.

Wanneer is het belangrijk om gevelonderhoud te laten doen?

Gevel onderhoud kun je laten doen op meerdere momenten. Vaak gebeurt het als er viezigheid over je gevel heen zit van het weer of bijvoorbeeld begroeiingen op je gevel gevonden worden, zoals mos of andere planten. Begroeiing kan namelijk schade aanbrengen op je gevel zoals rot. Daarom wordt je gevel dan vaak compleet schoongespoten met een hogedrukreiniger. Daarna zal je gevel opnieuw geïmpregneerd moeten worden zodat deze weer waterdicht is. Als je gevel niet van een soort steen is gemaakt, zoals bij de meeste huizen, dan kan het zijn dat hij bijvoorbeeld opnieuw geschilderd moet worden. 

Wat gebeurd er bij het renoveren van een gevel?

Een gevel renoveren gaat volgens een aantal stappen. De eerste stap is het reinigen van een gevel en dit gebeurt door de gevel schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Wanneer je dit doet, is het belangrijk dat de gevel ook weer geïmpregneerd wordt. Impregneren betekent dat de gevel opnieuw een waterdichte laag krijgt die er op dat moment niet meer is. Hierna lijkt de gevel veel schoner en dat is de gevel dan natuurlijk ook. Ook kan het zijn dat de voegen in een gevel worden uitgehakt en opnieuw gevoegd worden zodat hier geen scheuren meer in zitten. Op deze manier wordt gevelreiniging gedaan zodat alles er weer netjes uit ziet.

Wat voor onderhoud kan er verder nog gedaan worden?

Als er eventuele schade is aan je gevel, kan hier ook voor gezorgd worden. Wanneer er bijvoorbeeld een scheur is, kun je deze laten voegen. Dit is wel minder mooi dan een normale gevel. Bij De Jong glas en gevel kunnen ze ook een laag stuc aanbrengen waardoor oude scheuren en andere schade niet meer te zien is. Voor hardnekkig vuil en graffiti kan ook zandstraling gebruikt worden in plaats van bijvoorbeeld water onder hoge druk. Dit is een heel agressieve aanpak, maar werkt wel voor sterkere soorten vuil. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieƫn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...