Tips om rekening mee te houden met visumaanvraag Indonesië

Reizen naar verre landen staat door een pandemie voor de meeste Nederlanders op een laag pitje. Toch reizen er gewoon nog mensen met het vliegtuig naar landen buiten Europa. Ieder land heeft zo zijn eigen regels als het aankomt op Corona. Wel kan je er vanuit gaan dat landen steeds meer opengaan voor toeristen en dat je er zonder al te veel probleem een reis kan maken. Wat nog steeds wel geldt is dat je bij veel landen buiten Europa een visum nodig hebt. In dit artikel gaat het speciaal over visum Indonesië.

Wat houdt een visum Indonesië in?

Als je naar Indonesië wilt reizen is een visum verplicht. Dit geldt zowel voor vakantie als een zakenvisum. Dit visum is een sticker die je krijgt van de Indonesische overheid en vind je na aanvraag in je paspoort. Zodra je dit visum hebt gekregen mag je naar Indonesië reizen. Het visum moet je hier in Nederland aanvragen en de aanvraag wordt verwerkt door de Indonesische ambassade in Den Haag. Kom je aan in Indonesië dan controleren ze je paspoort of je daadwerkelijk een visum hebt. Heb je dit niet of is de datum niet correct kom je het land niet in. Laat je visum Indonesie doen door een bedrijf die gespecialiseerd is in dit soort aanvragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij de ambassade in Den Haag.

Wat is de verwerkingstijd van het visum Indonesië?

Het verwerken van de visumaanvraag verschilt altijd per land. Zo duurt bijvoorbeeld een visum Tanzania vier tot zeven werkdagen. Bij het aanvragen van een visum in Indonesië kan je er vanuit gaan dat het slechts zes werkdagen duurt vanaf de aanvraag. Doe je de aanvraag in een drukke vakantieperiode kan het acht tot tien werkdagen duren. Belangrijk is daar dan ook rekening mee te houden. Idealiter is het aan te raden om een visumaanvraag te doen 6 weken voordat je vertrekt naar Indonesië. De ambassade van Indonesië in Den Haag kent geen spoedaanvragen dus wees daarvan bewust. Als spoed nodig is bij de aanvraag kan je dat indienen bij het bedrijf die de aanvraag bij de ambassade doet, maar het ligt helemaal aan de ambassade zelf hoe snel ze de aanvraag afhandelen. Ga er altijd vanuit dat je zes weken van te voren je aanvraag doet, zodat je niet voor rare verrassingen komt te staan en je met een gerust hart naar Indonesië kan reizen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs