Waarom beleggen in plaats van sparen?

Veel Nederlanders stellen deze vraag. En dat is niet raar, tegenwoordig is sparen namelijk helemaal niet meer voor lucratief. Sparen en beleggen zijn verschillende manieren om je geld te laten groeien. We leren vaak van huis dat geld sparen belangrijk is. Daarom is sparen meestal het meest voor de hand liggend. Maar steeds meer mensen kiezen er ook voor om hun geld te investeren. Voor "gewone" consumenten zijn er steeds meer opties beschikbaar om gemakkelijk te investeren. In de blog geven we je de voor- en nadelen van zowel sparen als beleggen.

Waarom zou je sparen?

Wanneer kies je ervoor om te sparen en wanneer wilt je beleggen? Als je ervoor kiest om te sparen, weet je waar je aan toe bent. Je kan kiezen uit verschillende spaarproducten met verschillende looptijden en rentetarieven. Als je voor een langere periode geld stort, krijgt je meer spaarrente in vergelijking met het kiezen van een gratis opnameaccount. Bij een variabele rente kan de spaarrente stijgen en dalen, terwijl de rente op het deposito vast staat. Dit was in iedergeval voor lange tijd zo. Tegenwoordig zijn de rentetarieven zo laag dat het bijna niet meer wat oplevert als je wat geld op de spaarrekening zet.

Beleggen

Als je gaat beleggen, krijg je de mogelijkheid om een ​​hoger rendement op kapitaal te behalen. Aan de andere kant kan je ook je investering verliezen. Wil je dit risico beperken, dan is het verstandig om je fondsen te diversifiëren. Het meest voor de hand liggende is om beleggingen in aandelen te spreiden over verschillende bedrijven of afdelingen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Je kan je investering bijvoorbeeld op de volgende manieren invullen. Ga bijvoorbeeld beleggen in vastgoed, losse aandelen, obligaties of tegenwoordig ook in crypto. Welk beleggingsplatfom geeft onze voorkeur is afhankelijk van jouw wensen. Het is namelijk belangrijk om voor jezelf te bepalen welke voor en nadelen er voor jou zijn per platform. Denk hierin bijvoorbeeld aan transactiekosten, vaste kosten of maandelijkse kosten.

Wat past bij jou

Wanneer je meer rendement wil is beleggen een goede optie. Sparen is erg defensief en erg veilig, maar hierdoor is je rendement tegenwoordig ook bijzonder laag. Het is zelfs zo dat de banken vaak al een negatieve rente hebben. Het is belangrijk om te kijken wat voor jou werkt. Wanneer je gaat beleggen kan je dat op verschillende manieren doen. Het is belangrijk om te spreiden zodat je nooit grote verliezen maakt en altijd kan compenseren.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Je tuin zomerklaar maken? Zo doe je dat

Ben je van plan om binnenkort je tuin aan te pakken? Goed idee! Je wilt namelijk in de zomer heerlijk kunnen genieten van je...

Wat moet je regelen als zzp’er?

Wanneer je  zzp’er wilt worden zijn er een aantal dingen om te regelen. Je moet je bijvoorbeeld inschrijven bij de Kamer van Koophandel, je...

Heeft een onderneming een zakelijke rekening nodig?

Voor startende ondernemers is het opbouwen van de zaak een onderneming an sich. Een van de belangrijkste pijlers van het startende onderneming is het...