Verdriet verwerking na het verlies van een dierbare

Wanneer je iemand verliest waar je heel veel van houdt, zorgt dat logischerwijs voor veel verdriet. We krijgen helaas allemaal te maken met de dood tijdens het leven maar het kan heel hard aankomen wanneer we iemand onverwacht verliezen door een tragische oorzaak. Het rouwproces zal tijd en werk kosten maar vaak worden we meteen overladen met dingen die moeten gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan de uitvoering van het testament en de uitvaart. In dit artikel bespreken we hoe je omgaat met het verlies van een dierbare en hoe de uitvaart kan helpen tijdens het rouwproces.

Uitvaartondernemer in de hand nemen

Wanneer je iemand verliest dan is misschien het laatste wat je wilt doen is constant dingen regelen voor de uitvaart. Het is heel normaal om wat tijd te willen om te rouwen en niet te veel aan je hoofd te hebben. Dan is het een goed idee om een uitvaartondernemer aan te nemen die kan helpen. Een uitvaartondernemer zal samen met je bespreken wat de wensen van de overleden persoon waren en wat de wensen zijn van de nabestaanden. Daarna zal de uitvaart voor je georganiseerd worden en op deze manier kunnen jij en de andere nabestaanden focussen op het verwerken van het verdriet en afscheid nemen van de dierbare. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaart Amsterdam als je in de omgeving woont.

Viering van het leven

Een uitvaart is natuurlijk een verdrietige dag maar het mag ook een dag zijn die heel mooi is. Afscheid nemen van een dierbare is een goed moment voor vrienden en familie om samen te komen en banden te verbeteren. Daarnaast is een uitvaart niet alleen een afscheid maar ook een viering van het leven van de overledene. Er mag dus op een uitvaart ook best gelachen worden en na de begrafenis of crematie mag er ook gedronken en gegeten worden. In veel culturen wordt er na de uitvaart ook een feest georganiseerd.

Rouwproces

Wanneer je echt heel veel verdriet hebt door bijvoorbeeld een jong en onverwacht overleden dierbare kun je in een langer rouwproces terechtkomen waar je doorheen zult moeten werken. In dat geval kan het best een goed idee zijn om professionele hulp in te schakelen. Het belangrijkste is dat je niet in destructieve gewoonten terecht komt die het verdriet op de korte termijn verzachten maar op de lange termijn destructief zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alcoholgebruik of drugsgebruik. Je kunt je beter focussen op gezondere manieren om het verlies te verwerken.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs