Een goede social media strategie kan je omzet verhogen

Stel. Je hebt een bedrijf dat handelt in bloempotten. Bloempotten voor binnen en voor buiten in iedere kleur en ieder formaat dat je maar kunt bedenken. Bloempotten van verschillende materialen als beton, kunststof, keramiek en porselein. Het hele idee achter jouw bedrijf is dat je die bloempotten weet te verkopen. Ze staan misschien mooi in je showroom, maar je verdient er pas geld mee als je de bloempotten aan de man of vrouw weet te brengen. Voor het verkopen van de bloempotten heb je een schitterende website opgezet. Je ziet dat je veel bezoekers krijgt, maar je ziet ook dat er maar weinig bloempotten via de website worden verkocht. Het is dan tijd voor een goede social media strategie, liefst in combinatie met CRO.

Wat is een social media strategie?

Je website kan nog zo mooi zijn, maar je potentiële klanten moeten deze wel weten te vinden. Het is dan eerst belangrijk dat jij je potentiële klanten weet te vinden. Dit doe je door de social media strategie in te zetten. Hierbij kies je verschillende platforms die passen bij jouw doelgroep en gaat daar actief op aan het werk. Je kunt een social media strategie op verschillende manieren inzetten. Je kunt er organisch mee aan het werk, door iedere keer teksten, filmpjes en afbeeldingen te plaatsen met een link naar jouw site, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan adverteren op de diverse sociale media.

Welke sociale media kies ik?

Er zijn inmiddels heel veel verschillende socials. Daar moet je wel even rekening mee houden met het bepalen van je social media strategie. In het voorbeeld zoals hierboven, de bloempotten, loop je de meeste kans op omzet en dus conversie op je website door dichtbij je product te blijven. Kies in dit geval voor socials als Pinterest, Facebook en Instagram. Probeer je kinderspeelgoed aan de man te brengen? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om TikTok in te zetten. Daar vind je nu de meeste jeugd.

Wat is CRO?

CRO is conversie optimalisatie. Je wilt dat iedere bezoeker van jouw website een goed gevoel krijgt bij jouw website. Dat goede gevoel zet aan tot het klikken op een telefoonnummer om een afspraak te maken, het klikken op de plattegrond om te kijken waar jouw showroom gevestigd is of zelfs het online aanschaffen van jouw bloempotten. Het is met CRO van belang dat je de gebruikers van je website, je klanten, een aangename ervaring geeft. Dit zorgt ervoor dat je klanten niet alleen een bestelling plaatsen, maar ook dat zij terug blijven komen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Infozuilen zijn een meerwaarde voor diverse branches

In de huidige digitale wereld, waarin informatie snel en gemakkelijk toegankelijk moet zijn, spelen infozuilen een steeds grotere rol. Een infozuil is een interactieve...

Vitakruid producten: de beste keus bij Koopjesdrogisterij!

Als je op zoek bent naar hoogwaardige voedingssupplementen, zijn Vitakruid producten een uitstekende keuze. Bij Koopjesdrogisterij vind je een uitgebreid assortiment aan Vitakruid producten...

5 x handige tips voor bedrijven om werk uit handen te nemen!

Als bedrijf ben je constant gedreven om te groeien en te innoveren. Echter, velen ervaren het proces als overweldigend en tijdrovend. Gelukkig zijn er...