Een betonnen badkamer interieur?

De laatste tijd wordt een mooie betonnen look in badkamers steeds populairder. Voor deze betonnen looks wordt het materiaal beton ciré gebruikt. Deze is makkelijk om toe te passen en ook waterdicht. Dit maakt het een populair materiaal op het gebied van badkamer interieur. Ik kan me nu best voorstellen dat je denkt van: wat is beton ciré nou eigenlijk? Dat leg ik je vandaag op een korte en simpele manier uit. Ook zal ik verder uitleggen op wat voor manieren beton ciré gebruikt kan worden. 

Wat is beton ciré? 

Beton ciré is een betonstuc die waterafstotend is. Dit materiaal bestaat al eeuwen en werd ook al door de Romeinen gebruikt, bij de constructies van bijvoorbeeld bruggen. Het feit dat het een waterdicht materiaal is, zorgt ervoor dat het een goede keus is voor badkamers. Het materiaal zelf bestaat uit zand en gemalen kiezelstenen, verder zit er een speciale hars in die het beton flexibel maakt en voor verharding zorgt. Kortom is het een goed materiaal voor in je badkamer en geeft het je badkamer een gloednieuwe look! 

Beton ciré is verder ook boven tegels en wasbakken te gebruiken. En kun je je badkamer dus een compleet betonnen look geven. 

Beton ciré over tegels

Wat velen ook niet weten is dat je beton ciré ook over tegels kan aanbrengen. Dit betekent dus dat je de vloer of wandtegels niet hoeft te verwijderen. Je kan beton ciré er gewoon simpelweg overheen aanbrengen als eerst de ondergrond goed is behandeld. Dit bespaart je heel veel tijd en moeite, ook heb je hierdoor minder afvalverwerking waarvoor je moet betalen als je het afvoert. Beton ciré over tegels is dus zeker mogelijk, hiervoor moet je wel de juiste voorbereiding treffen. 

Aan de slag

Kortom heb je nu je antwoord op de vraag ‘’wat is beton ciré?’’. En heb je een beeld over waar je het allemaal voor kan gebruiken. Denk je er nu zelf over na, om beton ciré toe te passen op jouw badkamer? Zorg er dan wel voor om de juiste voorbereiding te treffen. Beton ciré aanbrengen vergt namelijk wat voorbereiding en tijd. Als je de ondergrond niet op de juiste manier  afwerkt kan de ondergrond scheuren, waardoor het doorscheurt.  Lees je in over de juiste behandeling over beton ciré over tegels. Check daarom even goed na of je over de juiste kennis bezit voor het uitvoeren van de klus. Het aanbrengen van beton ciré is verder relatief simpel, voor meer informatie kan je altijd het internet gebruiken. Als je nog meer te weten wil komen over beton ciré over tegels of beton ciré in het algemeen, vraag dan advies aan een professional. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Een LED scherm buiten: een goede investering voor evenementen

Ben je van plan om een evenement buiten te organiseren, en ben je op zoek naar een mooie toevoeging? Een LED scherm buiten kan...

Hoe zorg je er voor dat je kamer prettig is om in te slapen?

Iedereen heeft natuurlijk een slaapkamer nodig. Dit is namelijk de plek waar je slaapt. Echter is het soms lastig om te weten of je...

Grote maten dameskleding shoppen voor de Kerst

Wil jij er komende Kerst ook weer eens schitterend bij lopen? Dan is het nu het moment om eens, online, te gaan shoppen bij...