Slim omgaan met geld

Zoals ze zeggen, money makes the world go 'round. Zonder geld, in de grootse zin, draait er niks. Het is dus belangrijk dat je slim omgaat met je geld, hoe veel of weinig je er ook van hebt. Dit omdat geld vaak tijdsgebonden is: een rekening heeft altijd een uiterste betalingsdatum, en een uitbetaling is niet altijd even flexibel. Slim omgaan met geld betekent simpel gezegd dus dat je goed inspeelt op die tijdsgebondenheid, en zorgt dat je zo lang mogelijk doet met zo min mogelijk om te zien wat je verdere mogelijkheden zijn. Maar hoe krijg je daar overzicht in? Lees het hier!

Zet alles op een rijtje

Stap 1 is inzage krijgen in jouw situatie op dit moment. Hoe veel komt er binnen en wanneer? Hoe veel ben je kwijt aan vaste lasten, en wanneer worden deze afgeschreven? Zijn deze data flexibel? Belangrijk hierin is om niet alleen inzage te krijgen in hoeveel je verdient en daar de kosten vanaf te halen, maar om ook te kijken naar de flow van het geld. Komen de afschrijfdata handig overeen met de dagen dat je salaris wordt gestort? Of zit je aan het eind van elke maand al krap omdat je dacht lekker veel geld op de rekening te hebben en wordt dan alles nog afgeschreven? Maak een tijdlijn en een overzicht zodat je weet op welk punt je wat overhebt. 

Kijk daarna wat je hierin zou kunen optimaliseren. Zijn er afschrijfdata die je kunt wijzigen? Zijn er dingen die je koopt waar je écht niks aan hebt? Zet het voor jezelf op een rijtje, zo krijg je meer controle over je geld. 

Sparen

Probeer op basis van je gemaakte overzicht te kijken wat je opties zijn om zoveel mogelijk geld zo lang mogelijk op te sparen. Op welk punt van de maand heb jij het meeste overzicht over je uitgaven en weet je precies hoeveel je kunt missen om iets op de spaarrekening te zetten? Of is er een vast bedrag wat je hiervoor vast kunt leggen?

Je kunt sparen voor een specifiek doel, zoals een nieuw paar schoenen wat je graag wil kopen, maar het is daar buitenom ook altijd gunstig om wat geld achter de hand te hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje: al heb je op dit moment alles wat je nodig hebt, hoeft er maar een kopje koffie om te gaat en sta jij straks misscien in de winkel voor een macbook reparatie. Dat zijn zaken waarin je niet wilt moeten besparen omdat er haast achter zit; zoiets is een investering waard, zodat je zeker weet dat het goed gedaan wordt. Dan is het fijn als je niet gehaast een slechte keuze hoeft te maken, doordat je al wat geld had opgespaard. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Een LED scherm buiten: een goede investering voor evenementen

Ben je van plan om een evenement buiten te organiseren, en ben je op zoek naar een mooie toevoeging? Een LED scherm buiten kan...

Hoe zorg je er voor dat je kamer prettig is om in te slapen?

Iedereen heeft natuurlijk een slaapkamer nodig. Dit is namelijk de plek waar je slaapt. Echter is het soms lastig om te weten of je...

Grote maten dameskleding shoppen voor de Kerst

Wil jij er komende Kerst ook weer eens schitterend bij lopen? Dan is het nu het moment om eens, online, te gaan shoppen bij...