Hoe kom je aan goed personeel?

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dus wordt het tijd om eens goed vooruit te kijken, maar ook terugkijken op het afgelopen jaar is altijd een goed idee. Je kunt immers veel leren van ervaringen uit het verleden. Zo zul je, ongetwijfeld, te maken hebben gehad met medewerkers die nieuw bij jou in dienst kwamen. De één was een groot succes, de ander kon na een week alweer op zoek naar een ander bedrijf. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar wat als je het voor elkaar weet te krijgen dat je alleen die mensen aanneemt die blijven? Die perfect passen bij jouw onderneming? Hoe krijg je dat voor elkaar?

Zorg voor een goede selectie

Het lijkt soms gemakkelijk om aan personeel te komen, maar je kunt daar toch wel wat hulp bij gebruiken. Je kunt een bureau inschakelen dat de werving en selectie doet voor jouw bedrijf. Zo’n bureau gaat op zoek aan de hand van de eisen die jij hebt en zal verschillende geschikte kandidaten aandragen. Het is dan aan jou om de uiteindelijke keuze te maken en de nieuwe kandidaat aan te nemen. Dit werkt heel goed voor allerlei functies, al kan het voor zwaardere profielen als management- en directiefuncties verstandiger zijn om Headhunter Nederland in te schakelen.

Wat doet een headhunter?

Een headhunter gaat nog meer gericht op zoek naar de mensen die jij nodig hebt binnen jouw organisatie. Zo zal een headhunter niet alleen kijken wie er beschikbaar is, maar zal hij of zij ook contact opnemen met mensen die al een gelijksoortige functie bekleden binnen een andere organisatie. Door de juiste aanbiedingen te doen, in overleg met jou, is het mogelijk dat je precies die directeur of manager binnenhaalt die jij nodig hebt.

Dit kan gaan om een permanente functie, maar ook om een interimperiode. Bijvoorbeeld om een overname in goede banen te leiden.

Wat kun je zelf doen?

Het is vooral van belang dat je weet naar wie je op zoek bent. Hiervoor zul je een profiel moeten maken van jouw ideale nieuwe medewerker. Je kunt in dit profiel al jouw eisen neerzetten. Dat kan gaan over opleidingseisen, niveau, ervaring, noem maar op. De headhunter zal aan de hand van deze eisen gaan zoeken naar de meest geschikte kandidaat en deze aan jou voorstellen. Je zult zelf de onderhandelingen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden moeten doen, al kun je daar, als je dat wilt, ook hulp bij krijgen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Harley Davidson verzekering afsluiten

Als je een Harley Davidson hebt aangeschaft, dan is het ook belangrijk om een verzekering af te sluiten voor je de weg op gaat....

Loon software voor jouw bedrijf

Een goede loon software is het halve werk. Het is heel belangrijk om de salarisadministratie op orde te hebben en met loon software maak...

Ga naar een goede tandarts in Amsterdam

Het is belangrijk om goed voor ons eigen lichaam te zorgen. De zorgkunde is tegenwoordig ver ontwikkelt, maar toch hebben we uiteindelijk maar één...