Hoe kies je de juiste autolampen?

Er zijn verschillende soorten autolampen. Halogeen, LED en xenon. Ook zijn er verschillende kleuren beschikbaar. Maar welke autolamp is het beste voor mijn auto? Hoelang gaan de autolampen mee en wat kost zoiets? Hoe vervang ik een autolamp en waar koop ik ze? Allemaal vragen die worden beantwoord.

Het belang van de lamp

Veilig en verantwoord rijden is erg belangrijk. Verlichting speelt hierbij een grote rol, je wil dat je goed zichtbaar bent voor andere rijders. Zelf wil je natuurlijk ook alles kunnen zien op een mistige avond. Stel dat jouw lamp kapot gaat dan moet je die zo snel mogelijk vervangen, het is namelijk illegaal om zonder werkende lichten de weg op te gaan. Zorg daarom altijd voor een set reservelampen, zodat je ze meteen kan vervangen indien nodig.

Welk lampje past?

Er is ontzettend veel aanbod van autolampen dat is niet gek want er zijn natuurlijk ook veel verschillende soorten auto’s. Om te weten welke fitting je nodig hebt, is het handig om je autolamp eruit te halen om te kijken welke maat de lamp heeft. De meeste autolampen hebben een H7, H4 of H1 fitting. Deze informatie is ook terug te vinden in het instructieboekje van jouw auto.

Verwisselen

Om de autoverlichting te wisselen draai je eerst de schroeven eruit. Je ontkoppelt de draden en kunt vervolgens de hele unit verwijderen. Op dezelfde manier draai je de nieuwe lamp erop en sluit je alle draden weer aan. Zorg ervoor dat de schroeven weer goed vast zitten om ongelukken te voorkomen.

Voordat je begint aan het verwisselen van de autolampen koop je natuurlijk een nieuwe lamp. Dit kan zowel online als in een autowinkel. Ben je op zoek naar een witte autolamp? Dan is de osram cool blue intense next gen de beste keuze. Dit zijn waarschijnlijk de witste halogeen lampen die je kunt vinden en lijken op LED. Deze kwalitatieve lampen kosten tussen de 20 en 30 euro per set. Maar aan veiligheid zit geen prijs gebonden.

Levensduur

Hoelang autoverlichting meegaat, is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je ze gebruikt. Gemiddeld hebben autolampen een levensduur van ruim 1000 uur dat zijn flink wat ritjes. Een aantal vakanties naar het buitenland of een paar keer per week naar je werk maakt het verschil wat betreft de levensduur van je lampen.

Na het lezen van dit blog ben je als het goed is voldoende geïnformeerd over het aanschaffen en vervangen van je autolamp. Kom je er toch niet uit? Dan kun je altijd nog naar de garage gaan en hulp vragen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs