Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een vismagneet

Magneetvissen is een sport voor een kenner. Waar men bij het begrip misschien meteen denkt aan vissen zit aan de ene kant in de goede richting maar aan de andere kant toch ook echt helemaal fout. Het is totaal de andere kant van de medaille namelijk. Wat zijn de overeenkomsten met vissen? Dat je iets uit het water haalt met iets dat lijkt op een hengel. In plaats van een hengel heb je een touw met een magneet eraan. Deze magneet is zo sterk dat het in staat is om metalen en ijzeren objecten uit het water te halen. Het is eigenlijk een beetje hetzelfde als een metaal detector gebruiken, maar dan in het water. Voor veel mensen is dit een grote hobby en dat is niet gek, je kan immers de gekste dingen vinden. Dat is ook de reden waarom het niet altijd ongevaarlijk is en dus ook best spannend. Er zijn regelmatig objecten uit de tweede wereldoorlog uit het water gehaald, maar men gebruikt het ook om persoonlijke eigendommen terug te vinden. Wanneer je gaat magneet vissen is het belangrijk dat je weet wat voor vismagneet je koopt: dit zijn je overwegingen bij het aanschaffen van een vismagneet.

Modellen magneten

De drie meest gebruikte modellen magneet zijn: klassiek, dubbelzijdig en allround. Een klassiek model is een magneet dat aan de onderkant magnetisch is. Dit betekent overigens niet dat je daar dan ook minder mee vangt. Je kunt gerichter opzoek gaan naar objecten in het water. Wat je ook ziet bij deze mageneten is dat ze over algemeen het langste intact blijven. Dan heb je ook nog het dubbelzijdige model, die aan twee kanten magnetisch is. Hier zul je veel objecten mee vangen, omdat het van meerdere kanten objecten aantrekt. En dan heb je nog een allround magneet en deze is over het algemeen ontzettend populair vanwege de vang kans die je hebt. Een allround magneet is namelijk aan alle zijden magnetisch waardoor je nergens kracht verliest.

Kracht

Trekkracht betekent in het geval van magneetvissen de kracht die een magneet heeft en hoe zwaar objecten kunnen zijn om omhoog getild te worden. Maar ook heeft het indirect te maken met je eigen kracht en in hoeverre het nog wel naar het oppervlakte gehaald kan worden. Immers ben jij degene die aan het touw trekt. Wat dit betreft is het aan te raden om dit in ieder geval vanaf boven te doen omdat de trekkracht plaatsvind vanaf de onderkant van de magneet.

Vorig artikel
Volgend artikel

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs