Een gezond gazon, hoe doe je dat?

Als je een eigen woning hebt, dan geniet je daar toch volop van? Zeker als je ook nog een eigen tuin hebt en dan doe je er vaak alles aan om je gazon mooi te houden. Je wil het slim aanleggen en goed onderhouden. Als je je daar echt mee bezig blijft houden dan heb je vanzelf minder water nodig, maar ook minder mest en minder bestrijdingsmiddelen. Wanneer dat je namelijk een dichte en gezonde grasmat hebt, dan wil dat zeggen dat mos, onkruid en plaaginsecten weinig kans krijgen. Emelten zijn de larven van langpootmuggen en ook die houden van het gras. Maar jij wil dat graag voorkomen, omdat ze anders het gras aantasten. Net als mos, dat willen veel mensen ook bestrijden. Daarom geven we je graag wat tips over hoe je een gezond gazon kunt krijgen en onderhouden. 

Gezond gazon, zo doe je dat

Je wil graag een gezond gazon en daarom een paar tips:

–    Het kost altijd tijd om gras te zaaien. Het is wel milieuvriendelijker maar ook veel goedkoper dan bijvoorbeeld graszoden leggen.

–    Gebruik compost en dierlijke mest. Waarom? Omdat dit het milieu minder zal belasten dan kunstmest.

–    Je moet de bodem onder het gras luchtig houden. Je kunt bijvoorbeeld gaten prikken en ook verticuteren. Je geeft zo emelten en slakken minder kans. 

–    Zorg dat je het gras eind augustus en begin september korter gaat maaien. Hierdoor geef je emelten minder kans en dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt gaan bereiken.

Wat doe je tegen mos?

Je wil misschien geen mos in je gazon? Je zou dan gebruik kunnen maken van ijzersulfaat. Maar let op dat je het niet op een verharding gebruik, dit kan anders een bruine verkleuring geven. Als je je gras behandeld hebt met ijzersulfaat, dan moet je niet op je gras lopen. Wacht tot het heeft geregend of sproei zelf. Als je ijzersulfaat gebruikt dan het regent niet binnen 48 uur dan is het aan te raden om het gras zelf te sproeien. Het kan ook zijn dat je een beetje mos niet erg vindt. Je hoeft er dan niets aan te doen, maar wanneer het overheerst, dan kun jij deze maatregel dus wel nemen. Het is voor iedereen anders, sommige mensen vinden het niet erg en gewoon natuurlijk, anderen willen geen mos maar echt alleen maar gras. Doe wat voor jou goed voelt en bekijk dan de meest natuurlijke opties.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Een LED scherm buiten: een goede investering voor evenementen

Ben je van plan om een evenement buiten te organiseren, en ben je op zoek naar een mooie toevoeging? Een LED scherm buiten kan...

Hoe zorg je er voor dat je kamer prettig is om in te slapen?

Iedereen heeft natuurlijk een slaapkamer nodig. Dit is namelijk de plek waar je slaapt. Echter is het soms lastig om te weten of je...

Grote maten dameskleding shoppen voor de Kerst

Wil jij er komende Kerst ook weer eens schitterend bij lopen? Dan is het nu het moment om eens, online, te gaan shoppen bij...