De makkelijkste manier van de badkamer schoonmaken

Het is niet de allerleukste taak om te doen in huis: de badkamer schoonmaken. Door de hitte en vocht van het bad en de douche, kan een badkamer snel vies worden. Het hoort dus vaak schoon gemaakt te worden. Iets wat een probleem is in Nederland en wat zich vooral in de badkamer voordoet, is kalkaanslag. De makkelijkste manier van de badkamer schoonmaken is dan ook om zo weinig mogelijk kalkaanslag te hebben. Hoe doe je dit? Dat lees je hier!

Kalk

Wat is kalk precies? Kalk is een verzamelnaam voor alkalische zouten van calcium. In wat makkelijkere begrijpbare termen, is het water met een hoge concentratie calciumcarbonaat. Dit wordt ook wel ‘hard water’ genoemd. Water met deze grote hoeveelheden calcium bevatten stoffen die niet negatief zijn voor de gezondheid. In tegendeel, er zijn stoffen die de natuur juist nodig heeft! Maar het calcium kan dus wel kalkaanslag veroorzaken. Dit gebeurt vooral wanneer er hitte bij komt kijken. De verwarming vermindert de mate van oplosbaarheid van de kalkdeeltjes, waardoor er meer kalkaanslag ontstaat. Dit is goed te zien in, bijvoorbeeld, een theeketel, wat vaak vol zit met kalkaanslag als het een tijdje niet is schoongemaakt. Daarnaast heeft dus de badkamer er last van. Kalkaanslag verwijderen kan gedaan worden door gebruik van huishoudelijke producten. Denk hierbij aan natuurazijn, karnemelk, schoonmaakazijn of zelfs een beetje wasverzachter. Deze producten hoeven alleen maar op de met kalk aangeslagen oppervlakten geveegd te worden. Voor kalk in de theeketel kan azijn zo lang worden gekookt totdat de kalk verdwenen is. Makkelijker is natuurlijk om er zo veel mogelijk voor te zorgen dat er geen kalkaanslag ontstaat, in de eerste instantie. Hoe doe je dit?

Waterontharder

Een waterontharder is een filter dat gebruikt kan worden om het harde water wat zachter te maken. Calciumdeeltjes worden uit het water gefilterd en opgeslagen in de waterontharder. Zo kan er geen kalkaanslag ontstaan en hoeft dit ook niet schoongemaakt te worden. Binnenin een filter zit een harskern met natrium. Wanneer deze kern leeg is, stopt de waterontharder met werken. Simpelweg kan er onthardingszout gebruikt worden om de kalk weg te halen, zodat het filter weer kan werken. Een waterontharder gaat dan lang mee, wel vijftien tot twintig jaar!

Er zitten vele voordelen aan het gebruik van een waterontharder om te voorkomen dat er kalkaanslag komt. Zo bespaart het schoonmaakproducten, werk en tijd, en het is beter voor de gezondheid. Zacht water zorgt er namelijk voor dat de huid goed gehydrateerd worden. Zeker voor mensen die last hebben van jeuk of eczeem is dit een fijn voordeel.

Kortom: om tijd en moeite te besparen kan een waterontharder gebruikt worden. Weg met die kalk!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Een LED scherm buiten: een goede investering voor evenementen

Ben je van plan om een evenement buiten te organiseren, en ben je op zoek naar een mooie toevoeging? Een LED scherm buiten kan...

Hoe zorg je er voor dat je kamer prettig is om in te slapen?

Iedereen heeft natuurlijk een slaapkamer nodig. Dit is namelijk de plek waar je slaapt. Echter is het soms lastig om te weten of je...

Grote maten dameskleding shoppen voor de Kerst

Wil jij er komende Kerst ook weer eens schitterend bij lopen? Dan is het nu het moment om eens, online, te gaan shoppen bij...