De verschillende cursussen en certificeringen voor bedrijfsbeheer

Financieel management is van groot belang in bedrijven. Om op dit gebied te presteren, worden veel cursussen online aangeboden. Power Bi, MBA, CMA… Maar welke is geschikt voor jou en wat leer je er precies? Geen paniek, want in deze speciale blog lees je alles over de bijzonderheden van elke cursus voor ervaren financiers.

CMA-cursus

Uitgegeven door het American Institute IMA (Institute of Management Accountant), is de CMA-certificering (Certified Management Accountant) de gouden standaard geworden voor alle boekhoudkundige en financiële professionals. De CMA getuigt van geavanceerde expertise op het gebied van strategisch en financieel management en legt de nadruk op financiële planning, controle, analyse en ondersteuning bij het nemen van beslissingen. De CMA is daarom gebaseerd op drie hoofdpijlers: boekhouding, beheer en strategie.

De CMA heeft het afgelopen decennium een ​​ware rage meegemaakt; van Noord-Amerika via het Midden-Oosten tot China, waar het nu mogelijk is om het examen in het Mandarijn af te leggen. In Europa bieden hogescholen en universiteiten hun studenten de mogelijkheid cursussen te volgen waarvan de inhoud gericht is op het examenprogramma. Dit is bijvoorbeeld de Rotterdam School of Management in Nederland. Tegenwoordig hebben meer dan 50.000 mensen over de hele wereld de beroemde certificering verkregen.

De CMA zorgt voor een betere analyse van de operationele prestaties van het bedrijf. Afgezien van de vernislaag van de resultatenrekening, dwingt het ondernemers om kosten en inkomsten te analyseren en de exacte redenen te kennen voor variaties in indicatoren voor winstgevendheid van het ene jaar op het andere.

Vermogen BI-cursus

Met Power BI cursussen kunt u gegevens analyseren en uw bedrijfsresultaten op een visueel meeslepende en interactieve manier stimuleren door middel van grafieken en diagrammen. Hiermee kunt u relevante gegevens delen en publiceren via rapporten en dashboards, met wie of wie u maar wilt.

Net als alle andere Power Platform-componenten biedt Power BI een naadloze integratie met verschillende cloud- of on-premises gegevensbronnen en meer dan honderden andere onderliggende gegevensplatforms met behulp van een connectorbibliotheek.

MBA (Master Bedrijfskunde) cursus

Dit is een internationaal diploma op hoog niveau in management en bedrijfskunde. Het was oorspronkelijk gereserveerd voor ingenieurs die een managementopleiding wilden volgen, maar staat nu open voor technische profielen die beroepservaring moeten rechtvaardigen. Nu hebben MBA cursussen betrekking op gebieden zoals financiële auditing, strategisch management, financiën, marketing, enz. Dit is de opleiding die je nodig hebt om succesvol te zijn als financieel expert. Zo kunt u een administratie professioneel en onafhankelijk voeren.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...