Black Friday

Het Amerikaanse fenomeen Black Friday komt elk jaar wel weer naar voren in het nieuws. De meterslange wachtrijen die soms dagen van tevoren al starten. Slaapzakken en tenten voor de deur leggen zodat jij een van de eerste bent die de winkel mag betreden. Black Friday is in Amerika de eerste vrijdag na Thanksgiving Day. Het merendeel van de bevolking is dan vrij van werk, waardoor veel mensen gaan winkelen. Door zijn bizarre kortingen en deals brengt het hordes mensen naar de winkels. Black Friday is ontstaan door het omschrijven van de grote kerstinkopen drukte en de wegen vol met voertuigen.

Inspelen van winkeliers

Veel winkeliers gaan om middernacht al open op black Friday om zoveel mogelijk omzet te kunnen draaien. Door de openingstijden te combineren met hoge kortingen nam de klandizie enorm toe. Ook organiseren grote winkelketens speciale optochten. Dit is eigenlijk een manier om te adverteren en de start aan te kondigen van alle kerstaankopen. Niet alleen fysieke winkels doen mee aan Black Friday maar ook websites spelen hier op in.

Nadelen

Black Friday lijkt allemaal heel erg leuk maar er zit bij veel winkels een addertje onder het gras… Een televisietoestel dat normaal 800 euro kost voor amper 300 euro? Klinkt fantastisch, maar volgens onderzoek is het dat vaak niet. Consumentenorganisaties ontdekte vorig jaar dat tijdens Black Friday 60 procent van de afgeprijsde elektronica op andere momenten in het jaar evenveel of zelfs minder kost. Ook worden er steeds vaker fake websites of deals op Instagram en Facebook gezet. Je ziet bijvoorbeeld een advertentie van een Chanel tas voor maar €100. Heel aanlokkelijk natuurlijk maar de kans dat de handtas die je thuis krijgt een echte Chanel is, is wel heel klein … als je al ooit iets opgestuurd krijgt.

Black Friday in Nederland

Ook in Nederland doen we sinds een paar jaar mee aan Black Friday. Wel in de wat minder extreme vorm dan in Amerika. Als je van lidl black friday deals gebruik wilt maken zal ik aanraden om op een zo vroeg mogelijk tijdstip te gaan. En let natuurlijk ook altijd op de hierboven genoemde nadelen. Doe van tevoren onderzoek naar wat je wilt gaan kopen en kijk dan of de aanbieding ook wel echt goed is. Want tussendoor vind je echte pareltjes met een goede korting. Een Nintendo switch black friday voor je kinderen of een nieuwe HD tv voor in de woonkamer is natuurlijk altijd leuk!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...