Waarom een animatie laten maken

Op het gebied van conversieoptimalisatie zijn er veel mogelijkheden om meer klanten te krijgen. Hierbij is het van belang dat je bezoekers op je website kunt omzetten in klanten, maar hoe doe je dit het best? Animatie is dé manier om een product of dienst snel uit te leggen of je merk een goed gezicht te geven. Bezoekers vinden namelijk informatie van groot belang voordat ze overgaan tot aankoop. Je kunt natuurlijk een grote lap tekst op je startpagina plaatsen, maar veel bezoekers lezen dit niet. Door middel van een animatie geef je de bezoekers toch de informatie die ze nodig hebben. Maar wat is een animatie precies? En waarom wil je een animatie laten maken? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt, lees het daarom eens grondig door en dat is zeker aan te raden.

Wat is een animatie precies

Een animatie is een filmpje met leuke figuurtjes en vaak gaat het om een 3D animatie. In deze animatie probeer je met je onderneming meer informatie te geven over je product of onderneming. Je kunt hiermee de conversie van je bezoekers op de website vergroten. 65% van alle mensen koopt sneller een product op het internet na het bekijken van een video. Is je doel het vergroten van je merkbekendheid? Dan kun je met een doelgroepgerichte videomarketing campagne met animatie ervoor zorgen dat je merk bekender wordt. Je kunt met animatie van alles vertellen en je fantasie erin verwerken. Echter, zijn er wel bepaalde zaken waar je extra op moet letten bij het laten maken van een animatie

Waar moet je op letten?

Het is van belang dat je met een animatie een verhaal vertelt en dit alleen informatie overbrengt. Mensen nemen sneller informatie op wanneer het gaat om een verhaal en zijn hierdoor vaker geboeid. Je wilt dat de bezoeker echt het filmpje afmaken, zodat ze alle informatie binnen krijgen. Zorg er ook voor dat je animatie uniek is en niet lijkt op de animatie van een andere onderneming. Er zijn namelijk al veel animatiefilmpjes op het internet en je moet echt het verschil kunnen maken. Ook is goede audio een must in een animatiefilmpje, anders komt de informatie er niet goed doorheen. Gebruik daarnaast ook uitspringende animatie, zodat de bezoeker het filmpje niet snel vergeet. Schakel een animatiestudio in die verstand heeft van deze zaken zodat je een mooi animatiefilmpje op je  website kunt plaatsen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs