Vijf manieren om hout in je tuin te verwerken

Een tuin geniet enorm van natuurlijke materialen. Waar je in je interieur van alles kunt uitproberen op het gebied van materialen, is er voor je exterieur één materiaal dat er met kop en schouders bovenuit steekt: hout. We helpen je graag dit materiaal ook in jouw tuin te verwerken, door vijf manieren te noemen om dit te doen. Lees snel verder!

1. Tuinstoelen

Het gezelligste plekje van je tuin is de zitplek. Hier ontvang je gasten, maar kom je ook ’s avonds tot rust na een lange werkdag. Wanneer je een materiaal aan je tuin wil introduceren, is dit dus ook een goede plek om te beginnen, in dit geval met houten tuinstoelen. Hiermee breng je niet alleen sfeer, maar ook comfort, omdat je gelijk lekker kunt wegzakken. Houten tuinstoelen zijn in veel verschillende soorten beschikbaar, waardoor jij ook nog je persoonlijke voorkeur kunt laten spreken.

2. Tuintafel

Nu je tuinstoelen staan, is het het mooist om dit gelijk af te maken. Dit doe je in de vorm van een houten tuintafel. Ook hierin is speling mogelijk: je kunt kiezen voor een grote tafel die het middelpunt van je zitplek wordt, maar je kunt ook kiezen voor een kleine, lage tafel, die ervoor zorgt dat de ruimte meer open blijft. Doordat je met je tafel ook voor hout kiest, is jouw zitplek nu een mooi, verwelkomend geheel.

3. Overkapping

De zitplek kan mooi zijn in de open lucht, maar als je hier het hele jaar door van wil genieten, werk je het liefst met een overkapping. Nu je toch zo goed bezig bent, waarom zou je deze niet gelijk ook van hout laten maken? Een overkapping is niet alleen handig voor je zitplek, maar kan ook functioneel gebruikt worden, door deze tegelijkertijd als schuur of overkapping voor je auto te gebruiken. Twee vliegen in één klap!

4. Een boom

Een volstrekt andere manier om hout in je tuin te verwerken is door te kiezen voor de bron van het hout: een boom. Het kost wat onderhoud, maar een boom in je tuin is een geweldig gezicht, vooral als jij kiest voor een boom waar fruit aangroeit. Of je kiest voor appels of kersen is volledig aan jou, maar wanneer je boom tijdens de lente in de bloei staat, zal je dit merken in je hele tuin.

5. Een schutting

Wil je ervoor zorgen dat jouw tuin ook echt jouw tuin blijft, dan geniet je met een houten schutting van de nodige privacy. Deze schutting plaats je geheel rondom jouw tuin en combineer je met een mooie houten poort. Niet alleen is het hout nu overal in jouw tuin terug te vinden, je zorgt er ook voor dat niemand anders dan jij en je gasten van deze sfeer genieten. Zo word je tuin intiemer en nog persoonlijker!

Hekwerkonline

Of je nou kiest voor één van de prachtige houten schuttingen, tuinmeubels of een houten overkapping, Hekwerkonline is de specialist die het voor jou regelt. Bezoek hun website en kom met ze in contact!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs