Verschillende soorten motorverzekeringen 

Als jij in Nederland in het bezit bent van een motor is het verplicht om een verzekering voor jouw motor af te sluiten. Voor sommige mensen klinkt dit misschien overdreven, maar toch is het van groot belang om dit te doen. Er zijn verschillende redenen waardoor het belangrijk is om een goede motorverzekering af te sluiten.

Wat dekt de verzekeringen bijna nooit?

Het afsluiten motorverzekering zorgt er niet voor dat alle schade aan je motor gedekt wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld niets vergoed als je schade hebt gereden toen je onder invloed was van alcohol, medicijnen of drugs. Ook als je schade hebt gereden wanneer je te hard of roekeloos reed, wordt de schade niet vergoed door je verzekeraar. Als jij geen rijbewijs hebt en op de motor van iemand anders rijdt, wordt de schade ook niet verzekerd. Let dus goed op dat je voorkomt dat je in dit soort situaties komt. Je wilt immers niet maandelijks een premie betalen voor je verzekering en dan alsnog zelf de schade moeten aflossen.

WA 

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten voor de schade die jij hebt toegebracht aan anderen en de spullen van anderen. Als jij een aanrijding veroorzaakt en je hebt geen WA verzekering, kan dit ernstige gevolgen hebben. Je krijgt ten eerste een flinke boete, maar je moet de schade ook vergoeden. Als het een hele heftige aanrijding was die door jou voorkomen had kunnen worden, kan dit zelfs leiden tot een gevangenisstraf. 

Beperkte cascoverzekering

Met deze verzekering heb je nog meer voordelen dan met alleen een WA verzekering. Je bent hiermee niet alleen gedekt voor de schade die jij aan anderen veroorzaakt, maar ook bepaalde schade aan je eigen motor. Hierbij gaat het niet om schade die jij zelf hebt veroorzaakt, maar om schade waaraan jij niets kunt doen. Het gaat om brandschade, schade door diefstal, of weersomstandigheden die jouw motor kunnen beschadigen. 

Volledige cascoverzekering 

Dit is de meest volledige dekking. Eigenlijk is dit hetzelfde als een all risk motorverzekering. Hiermee heb je de hiervoor genoemde dekkingen, maar ook de schade die jij zelf rijdt, wordt voor jou verzekerd. Hierbij gaat het dus niet alleen om de zaken waar jij niets aan kunt doen, maar het wordt ook gedekt als de schade door jouw eigen fout wordt veroorzaakt. Deze verzekering is populair onder de mensen die een gloednieuwe motor aanschaffen omdat deze op dat moment nog veel waarde heeft. 

 

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een verzekering voor je motor. Daarom moet je goed onderzoek naar doen welke verzekering het best bij jou als bestuurder past.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Een LED scherm buiten: een goede investering voor evenementen

Ben je van plan om een evenement buiten te organiseren, en ben je op zoek naar een mooie toevoeging? Een LED scherm buiten kan...

Hoe zorg je er voor dat je kamer prettig is om in te slapen?

Iedereen heeft natuurlijk een slaapkamer nodig. Dit is namelijk de plek waar je slaapt. Echter is het soms lastig om te weten of je...

Grote maten dameskleding shoppen voor de Kerst

Wil jij er komende Kerst ook weer eens schitterend bij lopen? Dan is het nu het moment om eens, online, te gaan shoppen bij...