Verkoopaantallen van luxe auto’s een stuk lager

Het begin van de coronacrisis was een rampentijd voor de verkoop van auto’s. Dit is dan ook duidelijk in de cijfers terug te zien. De verkoopcijfers van auto’s gingen weer een stuk omhoog toen men eenmaal gewend was aan de nieuwe omstandigheden. Echter, de verkoopcijfers gingen niet omhoog voor alle soorten autoklassen.

Vooral de auto’s uit het sportieve segment werden minder verkocht

Ondanks dat sportieve auto’s wel aardig verkocht werden als ze net op de markt kwamen, bleek de nieuwigheid er al snel af te zijn waardoor deze een stuk minder verkocht werden. Het lijkt er dan ook op dat er een groep mensen uitkijkt naar een bepaald model en deze direct aanschaft wanneer het op de Nederlandse markt beschikbaar is. Echter, vervolgens blijkt het voor sommige modellen wel heel erg stil in de showrooms. Zo werden er bijvoorbeeld, maar erg weinig Ford Mustangs verkocht. Wellicht kwam dit door het relatief hoge aanschafbedrag van bijna 100.000 euro. Het blijkt trouwens niet alleen bij de sportieve auto’s van Ford, ook de sportwagen Audi TT bleek na de eerste verkoopgolf erg tegen te vallen. De teller van de verkopen bleek zelfs een tijd op 0 te hebben gestaan.

Welke auto’s wel populair zijn

Degelijke auto’s die tegen voordelige tarieven te koop staan, blijken het erg goed te doen in vergelijking met het duurdere segment. Zo was Kia de marktleider en kwamen het aantal verkopen van Volkswagen aardig in de buurt. Daarnaast deed Peugeot het aardig, maar ook Toyota en Skoda hadden niets te klagen.

Vooral zuinige auto’s in trek

Als consumenten geld lenen voor een auto, dan willen ze dit vaker doen om in een zuinigere auto te gaan rijden. Dit is dan ook direct terug te zien aan de aantallen kleinere zuinige auto’s die verkocht werden. Ondank dat een autofinanciering extra kosten met zich meebrengt, blijkt dit zelfs in de tijd van de coronacrisis waar de meeste mensen hun geld juist oppotten erg populair. Men bleek toch bereid om een nieuwe auto te kopen als deze op de langere termijn de maandelijkse kosten naar beneden brengt.

Achteraf blijken de mensen die begin dit jaar nog een zuinige auto hebben aangeschaft, trouwens helemaal niet zo verkeerd gedacht te hebben. Naast de voordelen van het minder vervuilen, hebben ze het ook gemerkt bij het tankstation. Met de stijgende brandstofprijzen is het namelijk nog een stuk aantrekkelijker geworden om voor een kleine zuinige auto te kiezen. Dit is maandelijks vele malen voordeliger dan het kopen van een luxe auto met een grote motor die veel verbruikt.

Vorig artikelZo zorg jij voor een fortuin!
Volgend artikelRubberboot

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Kies de ICT partner die bij je bedrijf past

We werken allemaal met computers tegenwoordig. Van de agrarische sector tot de zorg, iedereen heeft computers nodig om het werk goed te laten verlopen....

Zweetvoeten zijn verledentijd

De afgelopen jaren zijn zweetvoeten de grootste probleem van veel mensen. Zweetvoeten zorgen voor onzekerheid en andere problemen. Echter zijn deze problemen verleden tijd....

De Klic-app: Het nieuwe graven

Deze blog gaat over de klic-app dit is een app die u aan vraag voor het graven kan verwerken. Klic staat voor Kabels en Leidingen...