Tips voor als je thuis gaat boren

Zelf thuis klussen kan je een hoop geld en moeilijkheden besparen. De meeste mensen kunnen de kleinere klussen redelijk gemakkelijk zelf doen. Wel is het belangrijk dat je het juiste gereedschap hebt voor de klus en ervoor zorgt dat het eindresultaat goed is. Als je de klusjes half gaat uitvoeren, dan ben je alleen maar verder van huis. Er zijn veel verschillende boren en er worden vaak fouten gemaakt als het om boren gaat. Daarom zijn hier een aantal tips voor als je van plan bent om thuis te gaan boren.

 

Zorg dat je recht in muren boort

Als je gaat boren is het belangrijk dat het gat dat je in de muur maakt op de goede plek zit. Boren in huis is precisiewerk, je wil natuurlijk niet met overbodige gaten in je muur achterblijven. Je hebt bij het boren in huis kans op schade en scheve gaten die een hoop rotzooi achterlaten. Als je gaat boren is het belangrijk om te beginnen met het kijken naar in wat voor soort muur je gaat boren. Je hebt verschillende boren en een boor kopen is niet iets wat je elke dag doet. 

Het kopen van een boor

Zorg er bij het kopen van een boor ook voor dat je de juiste plug hierbij aanschaft. Als dit is gelukt, kun je het beste voor het boren een katoenen pleister op de plek plakken waar je gaat werken. Op deze manier kun je de boor goed op zijn plaats houden tijdens het boren. Als je een stip zet op de pleister kun je voorkomen dat je gaat twijfelen waar de plek is waar het gat in de muur moet komen. Begin als je gaat boren zo rustig mogelijk. Het begin van het maken van het gat is het moeilijkst. Let erop dat je de boor goed recht houdt om een scheef gat te voorkomen. Wanneer de boor dieper in de muur zit, zal het sneller gaan. Trek de boor terug terwijl de boor nog aanstaat.

 

Gaten boren in beton

Als je in beton gaat boren is het een vereiste om dit met een betonboor te doen. De boren verschillen onderling erg en de kop van een houtboor is niet bestendig tegen het beton. Een betonboor heeft een stuk sterkere punt dan andere boren waardoor die gemakkelijk door het beton kan gaan. Er zit bij deze boren vaak een dieptestop op die er voor zorgt dat je niet te diep boort. Je zult op deze manier de kans op het breken van leidingen voorkomen. Als je twijfelt waar de leidingen onder het beton zitten is het verstandig om eerst een leidingzoeker te gebruiken voor je begint met klussen. Op deze manier voorkom je schade aan water of elektriciteitsleidingen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Kies de ICT partner die bij je bedrijf past

We werken allemaal met computers tegenwoordig. Van de agrarische sector tot de zorg, iedereen heeft computers nodig om het werk goed te laten verlopen....

Zweetvoeten zijn verledentijd

De afgelopen jaren zijn zweetvoeten de grootste probleem van veel mensen. Zweetvoeten zorgen voor onzekerheid en andere problemen. Echter zijn deze problemen verleden tijd....

De Klic-app: Het nieuwe graven

Deze blog gaat over de klic-app dit is een app die u aan vraag voor het graven kan verwerken. Klic staat voor Kabels en Leidingen...