Stappen zetten richting zelfstandigheid

Als je iets hebt meegemaakt waardoor je wat minder zelfstandig bent, is dat vervelend. Je voelt je een beetje beschaamd misschien. Het kan zijn dat je zelfvertrouwen is aangetast, dat je je voelt alsof je niets meer kan en ga zo maar door. Dat is allemaal niet nodig, het is heel normaal. We willen daarom graag dat je dat gevoel niet meer hebt. Het wegnemen, dat zul je zelf moeten doen. We kunnen daarin echter wel een rol spelen. Je een beetje op weg helpen, aan de hand nemen bij enkele stappen. Hoe we dat gaan doen? Door eens te beginnen met deze blog voor je faciliteren. We vertellen je hoe je de eerste stappen richting zelfstandigheid weer zet. Lees vooral verder als je klaar bent om die stappen te ondernemen. 

Ambulante zorg

De eerste stap richting zelfstandigheid begint bij een ambulant begeleider van Groeii. Wat een ambulant begeleider is? Deze professional van Groeii.nl heeft uitgebreide kennis over het verlenen van hulp in het dagelijkse leven. Ambulant betekent ‘niet gebonden aan een vaste plaats’ en houdt dus in dat het op locatie verleend wordt. Bij jou thuis, in je veilige omgeving, word je geholpen met waar je moeite mee hebt. Ambulante begeleiders doen dit vaak op het gebied van financiële problemen, het creëren van routine, het moeite hebben met opvoeden, het niet goed contact kunnen leggen met mensen, problemen binnen je gezin en ga zo maar door. Een ambulant begeleider kan je dus vooral helpen met de psychologische aspecten van problemen. Het op gang helpen van een nieuwe start door je bijvoorbeeld structuur te bieden, is al een goede start. Neem eens een kijkje op de site om te kijken wat een begeleider voor je kan betekenen. 

Consistentie

Een tweede stap die je onvermijdelijk zult moeten nemen, is de stap richting consistentie. Als je verbetering wil boeken, moet je consistent zijn in wat je doet. Je moet je plan volgen en jezelf verantwoordelijk houden. Dit betekent niet dat je lineair omhoog zult gaan. Je zult tegenslagen kunnen verwachten, dat is normaal. De ene dag gaat beter dan de ander en toch zal je consistent moeten zijn met één ding; je input. Elke dag weer je best doen om wat beters te creëren, dát is wat nodig is. Denk er wel om dat de ene dag je best doen, iets anders kan zijn dan de andere dag. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs