Raamdecoratie voor de babykamer kiezen

Je bent op zoek naar kindergordijnen voor de babykamer maar je ziet eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Wat zijn nu echt de belangrijke dingen waarop je moet letten wanneer je hierin jouw keuze gaat maken? Eigenlijk is het belangrijkste dat ze naar je zin zijn en dat je kiest voor de juiste maat. Waar je verder nog op moet letten vertellen wij jou hieronder.

Zelf maken of laten maken?

Sowieso is het al handig om te weten of dat jij de kindergordijnen zelf gaat maken of dat jij je ze op maat laat maken in de winkel zelf. Het grote voordeel van zelf maken is dat je extra stof bij kunt bestellen en het design wat je kiest eventueel door kunt trekken in wat accessoires in de kamer van jouw kleine lieveling. Wanner jij ervoor kiest om ze zelf te maken is het goed om er rekening mee te houden dat je genoeg stof besteld. Dit zodat de kindergordijnen genoeg ruimte hebben om te hangen en niet strak staan wanneer jij ze dicht trekt.

Donkere gordijnen of lichte gordijnen?

Als je denkt dat donkere gordijnen altijd de kamer donker maken en lichte gordijnen te veel licht doorlaten dan moeten we jou nu vertellen dat dat zeker niet zo is. Het is niet zo dat wanneer jij bijvoorbeeld kiest voor donkerblauwe gordijnen dat het dan meteen ook echt donker is in het kamertje. Donkere kleuren kunnen zeker nog kleur doorlaten. Dat is natuurlijk voor overgordijnen niet handig.

Wij raden dan ook aan om in de kinderkamer voor verduisterende kindergordijnen te kiezen wanneer jij ze gebruiken gaat als overgordijnen. Dit geld eigenlijk net andersom voor een lichte kleur overgordijnen. Lichte kleuren kunnen zeker verduisterend zijn. Verduisterende gordijnen zijn namelijk gemaakt van een speciaal materiaal waardoor ze geen of in ieder geval heel weinig licht doorlaten. Eigenlijk is het dus zo dat jouw kleurkeuze doorslaggevend is en jij in dat geval niet hoeft te kijken of dat het verduisterend is of niet. Wanneer je toch lichtdoorlatende gordijnen in de kinderkamer wilt gebruiken kan je ook kiezen om dit in combinatie met houten jaloezieen te doen. Dit zorgt er voor dat de kamer uiteindelijk toch nog verduisterd. 

Elk kindergordijn kan verduisterend gemaakt worden. Superleuk natuurlijk wanneer jij een hele leuke stof hebt gezien die geschikt is om gordijnen van te maken maar eigenlijk nog teveel licht doorlaat. Verduisterende stof kan dan achter het gordijn gestikt worden waardoor ze alsnog verduisterend zijn en jouw kindje heerlijk kan slapen in een donkere kamer zonder ook maar last te hebben van overmatige lichtinval.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Nieuwe zorgkleding nodig? Bestel het gewoon online

Het kan voorkomen dat je zorgkleding vies wordt en dat het niet meer door het wassen van de kleding schoon wordt. Het is in...

Waarom is het leasen van een auto de beste keuze?

Wanneer je een auto wilt hebben, is dit vaak prijzig. Daarom is een auto kopen voor veel mensen geen mogelijkheid meer. Mocht je toch...

Stijl je outfit af met leuke sneakers!

Als vrouw wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van je outfit. Het dragen van een goed samengestelde outfit zorgt voor meer zekerheid in het...