Je huis schilderen, hoe?

Afgelopen weekend ben ik achter een reeks fouten gekomen die ik graag met de wereld wil delen. De meeste mensen doen dit niet maar ik wel. Dat heeft bepaalde redenen. Ik geloof dat wij mensen van elkaar moeten leren. We kunnen dat als beste diersoort. En daarnaast hebben we internet. Dat kunnen we met zn allen gebruiken om zo veel mogelijk informatie met elkaar te delen. In een ideale wereld verloopt alles zonder vertraging. Ik zie het graag gebeuren dat mensen dermate veel van elkaar leren dat ze nooit meer stress hebben. Dat ze door hun kennis weten hoeveel tijd sommige dingen in beslag kunnen nemen en daarmee een goede inschatting kunnen maken van wat hun te wachten staat. Dat wil ik graag doen aan de hand van het volgende verhaal. Ik ging namelijk mijn huis verkopen. Ik woonde al tien jaar in Gouda en wilde vanwege mijn werk verhuizen naar Rotterdam. Dit betekende dat mijn huis er goed strak uit moest zien. Veel dingen waren nog prima. Zo had ik enkele jaren terug ook een CV geïnstalleerd en wilde ik veel van het permanente interieur laten liggen voor de nieuwe bewoners, zodat deze minder hoefde te doen. Toch was er een verbeterpunt. 

Schilderwerk

Ik had een jaar of tien geleden voor het laatst goed naar mijn ramen en kozijnen gekeken. Dat betekende dat ik er al een tijd lang niet meer naar had gekeken. De verf was dus al aardig van het hout af aan het bladeren. Het was tijd voor een nieuwe schilderbeurt. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kwam daar achter toen ik samen met mijn vrouw aan het karwij begon. De fouten leg ik graag uit in de volgende alinea.

Fouten

De grootste en eerste fout die we maakte is het huren van een kamersteiger in plaats van een rolsteiger. Die tweede zijn een stuk hoger qua stellage en daarmee kan je dus ook schilderen op de hogere etage. Ik probeerde op dag één nog wel te schilderen met behulp van de kamersteiger maar dat hield niets uit. Op de tweede dag brak de rolsteiger die we via een duistere site hadden gehuurd, dus besloten we te investeren in een mooie steiger via steigerkopen.nl. Dat was een slim besluit. Binnen een week hadden we het schilderwerk erop zitten en konden we het huis binnen no time verkopen. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...