Het biermerk Leffe

Het biermerk Leffe is erg bekend. Je kunt Leffe bier vrijwel op elk terras in Nederland bestellen en in de supermarkt is het ook te verkrijgen. Ook kun je online bijvoorbeeld eenvoudig Leffe blond perfect draft bestellen. In dit artikel word je meegenomen in de geschiedenis van het biermerk en daarnaast worden de biertjes van Leffe kort omschreven.

De geschiedenis van Leffe

Leffe is een oud biermerk dat zijn oorsprong kent in 1152. Het biermerk vindt haar oorsprong in de Notre-Dame de Leffe. Dit is een abdij van Norbertijner kanunniken. In tegenstelling tot de reguliere monniken en kloosters waren de kanunniken graag in het gezelschap van anderen. Ze hebben dan ook een open blik op de wereld. De kanunniken staan er dan ook om bekend dat ze bijzondere aandacht hebben voor gasten en pelgrims.

Vanaf 1240 zijn de kanunniken bier gaan brouwen, zodat de gasten en pelgrims hun dorst konden gaan lessen. Het drinkwater was onveilig door de vele epidemieën in Europa. Daarom dronken de meeste mensen bier. Tijdens het brouwen van bier werden de microben namelijk gedood. Na de gebeurtenissen in de Franse revolutie lag het geloof in God tijdelijk stil. Zo ook voor de abdij. In 1902 kwam de abdij tijdelijk opnieuw in handen van de kanunniken uit Frankrijk. Later, in 1929, werden de geestelijken uit een abdij in Kempen ondergebracht in de Leffe abdij. De abdij van Kempen was namelijk verwoest door een brand. In 1952 werd de abdij nieuw leven ingeblazen. Tot op de dag van vandaag wordt het Leffe bier gebrouwen in de AB-InBev.

Soorten Leffe bieren

Het biermerk Leffe kent verschillende bieren, waaronder de Leffe Blond. Dit is een authentiek abdij bier met een bittere smaak. Het is vol van karakter, maar tevens ook verfijnd van smaak. Door het sterke aroma van mout heeft het bier een licht zoete en bittere smaak. Op de achtergrond zul je waarschijnlijk wat vanille en kruidnagel proeven. Het alcoholpercentage is 6,6 procent. En het bier gaat goed samen met abdij kaas, crème brûlée en sint-Jacobsvruchten. Naast de Leffe Blond heb je ook nog de Leffe Bruin. Dit bier is wat zoeter dan het blonde biertje. Dit komt door het gebrande mout. De smaken van het bier zijn doorgaans wat geroosterd en fruitig. Het bier valt perfect te combineren met humus, bonen, linzen, gevogelte, zoete en zure groenten en rood vlees. Naast het blonde en bruine bier kun je ook nog de Leffe Tripel, Leffe Zomer, Leffe Winter, Leffe Blond 0.0 en de Leffe Bruin 0.0 krijgen. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Ontdek de ultieme heren zwemvest van xxl water voor je volgende watersportavontuur

Hallo watersportliefhebbers! Vandaag gaan we het hebben over iets heel speciaals. Heb je ooit gehoord van de heren zwemvesten van XXL Water? Zo niet,...

Duik in het diepe met de heren zwemvesten van xxl water!

Wanneer je op zoek bent naar het perfecte zwemvest voor heren, dan is XXL Water de webshop waar je moet zijn. Met ons uitgebreide...

De Noodzaak van Veiligheid: Een Diepgaande Gids over Scope 8 en Scope 10 Keuringen

De veiligheid van elektrische systemen en medische apparatuur is van cruciaal belang in zowel de gezondheidszorg als in industriële omgevingen. Om deze reden zijn...