Fit en energiek, het hele jaar door

Ontbreekt het ons niet allemaal wel eens aan de nodige energie? Het lijkt alsof we elke dag al vermoeid wakker worden en ons door de dag moeten slepen. Zeker tijdens de donkerste maanden van het jaar hebben veel mensen hiermee af te rekenen. Op zoek gaan naar een goede, gezonde en verantwoorde manier om dit aan te pakken, is de boodschap. We geven je hier alvast een gouden tip, namelijk een multivitamine kopen.

Wat zijn multivitamines?

Multivitamines kunnen we terugvinden in de categorie van de voedingssupplementen. Supplementen omdat ze gezien moeten worden als een aanvulling op gezonde en evenwichtige voeding en dus geen wondermiddel op zich vormen. Kenmerkend voor multivitamines is dat ze in essentie de 13 belangrijkste vitamines bevatten, aangevuld met de meest essentiële mineralen. Vanaf het moment dat een multivitamine is samengesteld uit ten minste 8 vitamines kun je ervan uitgaan dat het supplement doeltreffend is.

Op welke voordelen mag je rekenen?

In de eerste plaats zal het nemen van multivitamines ervoor zorgen dat je er zeker van bent dat je dagelijks alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Alle afzonderlijke vitamines en mineralen in het supplement leveren elk hun eigen bijdrage aan een betere gezondheid en het is net de combinatie die dit supplement erg waardevol maakt. Vitamine C en Vitamine B12 dragen bijvoorbeeld bij aan het in stand houden van de weerstand, vitamine D draagt bij aan sterke botten en ijzer, magnesium en biotine helpen voor het behoudt van energie.

Enkele interessante weetjes

Over multivitamines gaan veel feiten en fabels de wereld rond, zoveel is zeker. Wat bevestigd kan worden, is dat het nemen van een multivitamine het hele jaar door nuttig en doeltreffend is. Zeker voor zwangere vrouwen, voor kinderen, voor sporters en voor ouderen is deze behoefte groot, uiteraard nog steeds in combinatie met evenwichtige voeding. Heb je specifieke tekorten die specifieke gezondheidsproblemen opleveren, dan heb je ook de mogelijkheid om deze tekorten via aparte supplementen aan te vullen. Zo zullen plantesterolen capsules bijvoorbeeld een positieve invloed hebben op je cholesterol en zal ijzer de aanmaak van rode bloedcellen en het zuurstoftransport verbeteren. Twijfel je eraan wat voor jou goede keuzes zijn, vraag dan zeker raad aan je arts of apotheker. Een teveel aan sommige vitamines en mineralen kan zelfs nadelige gevolgen hebben. Wat ontkracht kan worden is dat het innemen van een goede multivitamine alleen doeltreffend is als je ziek bent. Het mag dan wel het herstel bevorderen, het dagelijks innemen van multivitamines daarentegen zal de kans op allerhande ziektes en kwaaltjes verminderen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Werk aan je werkgeluk: voorkom dat je overspannen of burnout raakt

Werken in de zorg is een prachtig en dankbaar beroep. Het geeft voldoening om mensen te helpen en te ondersteunen in hun gezondheid en...

Alle belangrijke voedingssupplementen kan je nu online bestellen

Genoeg in beweging blijven is voor de meeste personen erg belangrijk. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je een fit en...

De voordelen van het inschakelen van een schoonmaakbedrijf

Een schoon en georganiseerd kantoor of huis kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven en werk. Het bijhouden van de schoonmaak kan...